Efteling Radio steeds populairder bij kinderen

Efteling Radio wint steeds meer aan populariteit onder kinderen in de leeftijdsgroep 4 tot 10 jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Intomart GfK onder ouders van kinderen in de leeftijdsgroep 4-10 jaar. De bekendheid van het radiostation steeg van 20% in 2011 naar 33% in 2012. Het totaalbereik steeg in dezelfde periode van 7 naar 11%. Dit betekent dat in ca. 87.000 huishoudens met kinderen tussen de 4 en 10 jaar naar Efteling Radio wordt geluisterd.

Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling: “We zijn heel tevreden over de snelle ontwikkeling van Efteling Radio. In 2009 zijn we ons met Efteling Radio op deze jonge doelgroep gaan richten. Nog geen drie jaar later hebben bijna alle kabelmaatschappijen het station in hun standaardpakket opgenomen en weten veel luisteraars ons te vinden.”

Efteling Radio is het enige landelijke kinderradiostation van Nederland. De zender is te beluisteren via de kabel en via internet. Efteling Radio zendt muziek uit maar ook spelletjes, sprookjes en interviews. Daarnaast wordt dagelijks het ANP Kidsnieuws uitgezonden. Naast de vaste presentator DJ Fee, verzorgt Ralf Mackenbach om de week op zondagmiddag een eigen programma.

Bron: radiofreak.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen