Tien jaar theater met een Gi-Ga-Gantisch avontuur

Dit jaar is het tien jaar geleden dat de eerste bezoekers het Efteling Theater konden bezoeken. Destijds voor de parkshow ‘de Wonderlijke Efteling Show’ en al gauw voor de bekende musicals als Doornroosje, Tita Tovenaar, Annie en de musical Droomvlucht. Jeroen Zwartjes, manager live entertainment en theaterproducties, denkt met plezier terug aan de reeds geproduceerde musicals: “Tien jaar geleden kusten wij Doornroosje wakker en het afgelopen seizoen presenteerden wij elfen, faunen en trollen in de musical Droomvlucht.”

Nieuwe Sprookjesboom musical
Het komende theaterseizoen gaat alweer de tiende musical productie in première: Sprookjesboom: een gi-ga-gantisch avontuur. Hetty Feteris regisseerde in 2009 ook de eerste Sprookjesboom de musical: “Ik vind het ontzettend leuk. We gaan weer een nieuwe musical maken. In deze musical beginnen we waar we bij de vorige musical geëindigd zijn. De vorige musical eindigde met de houthakker die een boom liet vallen op het huis van de Heks. In deze voorstelling kampeert Heks in een tentje en is ze op zoek naar een goede klusser.”

“Sprookjesboom, wie kent het niet?” vraagt Jeroen terecht. Met een populaire televisieserie, een eigen film, live entertainment en de kans om de Sprookjesboom in het park te zien kun je bijna niet meer om Sprookjesboom heen.

Efteling Theater
Wat de afgelopen weken al duidelijk is geworden, is dat de naam van het theater wederom veranderd is. In 2008 werd de naam als eens veranderd van Efteling Theater naar een officiële naam binnen de theater wereld: Theater de Efteling. Vanaf het nieuwe seizoen zal het theater als vanouds “Efteling Theater” als naam meekrijgen.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed