Nieuw in de Efteling: Zeven Pleinen Festijn en Aquanura

De Efteling is alle dagen van het jaar open. En van 9 juli tot en met 26 augustus wordt de Efteling Zeven Mijls Zomer gevierd! Het park is dan lekker lang open, dagelijks tot 20.00 uur. Nieuw dit jaar is het Zeven Pleinen Festijn, op de zeven zaterdagen van de Zeven Mijls Zomer. Dan blijft het park tot middernacht open en is er op zeven pleinen de hele avond speciaal entertainment in zeven verschillende sprookjesachtige sferen. Van internationaal circus-talent tot Franse Can Can, van Zuid-Amerikaanse salsa tot een ruige DJ met een primadeluxe mix van muziek en entertainment. Het Zeven Pleinen Festijn brengt met vele artiesten een zinderend theaterfestival-sfeertje met voor ieder wat wils. En elke week verzorgt een andere BNer een verrassingsoptreden op één van de zeven pleinen.Natuurlijk zijn het Sprookjesbos en alle attracties deze avonden prachtig feeëriek verlicht. Er is tijd genoeg om de favoriete attracties als Joris en de Draak en de parkshow Raveleijn te bezoeken. Of een pannenkoek te eten bij themarestaurant Polles Keuken. De avond wordt op z’n mooist als Aquanura in al haar kleurenpracht de krachtige fonteinen tot aan de hemel laat rijken, begeleid door muziek en speciale effecten… Met deze derde grootste watershow van de wereld is de Zeven Mijls Zomer compleet.
Zeven Mijls Zomer
De Efteling Zeven Mijls Zomer duurt van 9 juli t/m 26 augustus. Het park is dagelijks tot 20.00 uur geopend. Lekker veel tijd dus om te genieten van het Sprookjesbos, Droomvlucht, en Fata Morgana, maar ook van de houten racerachtbaan Joris en de Draak, het schommelschip of de Python met nieuwe treinen. Er zijn zes voorstellingen van de spectaculaire parkshow Raveleijn, waarin vijf ruiters de strijd aan gaan met de wrede overheerser van de magische stad Raveleijn. In het Efteling Museum is een speciale expositie over 60 jaar Efteling. Om de sensationele watershow Aquanura ook in het donker te beleven, blijft een beperkt deel van het attractiepark dagelijks zelfs tot 22.00 geopend.

Aquanura
Het heerlijke dagje uit wordt besloten met een bezoek aan de jubileumshow Aquanura op de Vonderplas van Fata Morgana. Aquanura is de derde grootste watershow van de wereld met elementen als water, vuur, (Efteling)muziek en licht. De krachtige waterwerken van de fonteinen stuwen het water in de prachtigste vormen en naar grote hoogten. Aquanura is een onvergetelijk schouwspel en een nieuwe Efteling-herinnering. Er zijn elke avond meerdere voorstellingen van ca. 10 minuten. Aquanura is met al haar kleurenpracht nog mooier als het donker wordt. Daarom blijft een beperkt gedeelte van het attractiepark open tot 22.00 uur. Het is zelfs mogelijk om losse avondkaarten aan te schaffen om speciaal tijdens deze late uurtjes het park te bezoeken.

Zeven Pleinen Festijn
Op de zaterdagen 14, 21 en 28 juli en 4, 11, 18 en 25 augustus is het park geopend tot middernacht. Op zeven pleinen zijn podia met zeven verschillende sprookjesachtige sferen, die het park een zinderend theaterfestival-sfeertje geven. Vrolijke lampionnen wijzen de weg naar de zeven sferen waar parkbezoekers even kunnen kijken, rondneuzen en genieten van live-entertainment in combinatie met een hapje en een drankje. Op de Brink, het Witte Paardplein, het Carnaval Festivalplein, het Ruigrijkplein, het Pirañaplein, het Fata Morganaplein en het Steenbokplein zijn optredens van vele artiesten, acrobaten, muziekanten en performers. En elke week zal een andere BNer een verrassingsoptreden verzorgen op één van de zeven pleinen.

Openingstijden
De Efteling Zeven Mijls Zomer duurt van 9 juli t/m 26 augustus. Het park is dagelijks tot 20.00 uur geopend, met een extra openstelling van een beperkt parkdeel rondom Aquanura tot 22.00 uur.
Op de zaterdagen 14, 21 en 28 juli en 4, 11, 18 en 25 augustus is het park geopend tot middernacht. Actuele informatie is te vinden op www.efteling.com/zevenmijlszomer.

Overnachten
Op zevenmijlspassen van het attractiepark liggen het Efteling Hotel en het vakantiepark Efteling Bosrijk. Het hotel, met 98 onlangs vernieuwde comfortkamers voor het hele gezin en o.a. 22 sprookjesachtige themasuites, is bij uitstek geschikt voor één overnachting. Efteling Bosrijk, in de achtertuin van het attractiepark, biedt ruimte voor een meerdaags verblijf van twee of drie nachten. Alle arrangementen zijn inclusief onbeperkte toegang tot de Efteling.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen