Efteling Theaterproducties geeft BTW terug aan theaterbezoeker

Vandaag hebben de kopers van de allereerste kaartjes van Sprookjesboom de Musical een deel van hun geld terug gekregen. De acteurs uit de nieuwe kindermusical, die vanaf september te zien is in de Efteling, overhandigde familie Gijsbrechts uit Breda een handvol Gouden Dukaten. De overhandiging van de Gouden Dukaten staat symbool voor de verlaging van de prijzen van de theaterkaartjes die de Efteling per direct gaat doorvoeren. Het blijverraste gezin profiteert, net als alle andere bezoekers van het Efteling Theater, van de BTW-tariefverlaging die met ingang van 1 juli van kracht gaat.

BTW
Het BTW tarief op onder andere theater- en concertkaarten is sinds 1 juli vorig jaar verhoogd van 6 naar 19 procent. Volgens het Lenteakkoord in de Tweede Kamer vallen de podiumkunsten vanaf 1 juli 2012 weer onder het verlaagde BTW-tarief van 6 procent. De Efteling wil deze kostenverlaging teruggeven aan haar bezoekers en verlaagt de prijzen van theaterkaarten dus per direct met 13 procent.

Kaarten
‘Sprookjesboom de Musical: een gi-ga-gantisch avontuur’ is exclusief te zien in het Efteling Theater van 19 september 2012 tot en met 24 februari 2013. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eftelingtheater.com of via 0900-0161 (€ 0,25 p/m). Mensen die al kaartjes gekocht hebben voor de kindermusical kunnen contact opnemen met de Efteling om de korting alsnog te verrekenen.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen