Efteling presenteert ‘Sprookjesboom de Musical: een gi-ga-gantisch avontuur’

Sprookjesboom de Musical keert vanaf 19 september 2012 terug in het Efteling Theater met een tweede deel van de populaire kindervoorstelling. Na een succesvolle eerste reeks musicalvoorstellingen gevolgd door een tournee door het land, presenteert Efteling Theaterproducties nu een compleet nieuw verhaal. In ‘Sprookjesboom de Musical: een gi-ga-gantisch avontuur’ beleven de bekende Sprookjesbosbewoners een nieuw avontuur.

Bart de Boer, voorzitter Raad van Bestuur Efteling: “Sprookjesboom de Musical is een productie van eigen bodem waar we enorm trots op zijn. Het is een volwaardige musical die perfect past bij de doelgroep van de Efteling. Het publiek waardeert deze interactieve vorm van theater waarbij de kinderen centraal staan, maar ook ouders plezier beleven. Niet in de laatste plaats door de aansprekende muziek. De eerste reeks musicalvoorstellingen in 2010 en 2011 waren erg succesvol en dat is de reden geweest waarom we nu met een compleet nieuw vervolg komen. We zijn onlangs enthousiast van start gegaan met het creatieve team om op 30 september opnieuw een fantastische première weg te zetten.”

Het verhaal
Als Roodkapje tegen Klein Duimpje zegt: “Je bent ook veel en veel te klein!” is voor hem de maat vol! Hij wil niet langer zo klein zijn! Maar hoe wordt iemand groot? Heks maakt sluw gebruik van de wens van deze kleine jongen. Ze toveren hem, natuurlijk in hun eigen voordeel, groot. Klein Duimpje komt er met iedereen in het Sprookjesbos achter wat het is om groot te zijn. Maar is groter zijn eigenlijk wel beter?

Creatief team
Script: Efteling
Regie: Hetty Feteris
Muzikale leiding en arrangementen: René Merkelbach
Lichtontwerp: Wim Dresens
Technische coördinatie: Jeroen Frijters
Producenten: Olaf Vugts en Fons Jurgens (Efteling Theaterproducties)

Sprookjesboom
Sprookjesboom is het bekende Efteling-merk gebaseerd op de gelijknamige televisieserie en film waarin de bekendste hoofdrolspelers uit wereldberoemde sprookjes een grappig, gek of spannend avontuur beleven. Hun verhaal begint en eindigt bij de grote sprekende Sprookjesboom, welke sinds 2010 ook een plaats heeft gekregen in het Sprookjesbos van het Efteling Park. In elk verhaal zit humor en een subtiele boodschap verwerkt. De primaire doelgroep is 3 t/m 8 jarigen, maar de humor spreekt ook de (meekijkende) ouders aan.

In Sprookjesboom de Musical laten acteurs door middel van poppen het verhaal tot leven komen. De acteurs vormen samen met hun pop het personage.

Kaarten
‘Sprookjesboom de Musical: een gi-ga-gantisch avontuur’ is exclusief te zien in het Efteling Theater van 19 september 2012 tot en met 24 februari 2013. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eftelingtheater.com of via 0900-0161 (€ 0,25 p/m).

Bron: Efteling

SpeelgoedSpeelgoed