Efteling Museum opent expositie 60 jaar Efteling

Op 30 mei, de vooravond van de 60e verjaardag van de Efteling, opende Voorzitter van de Raad van Bestuur Bart de Boer officiëel de expositie ‘60 jaar Efteling’ in het Efteling Museum. Dit deed hij in het bijzijn van circa 200 oud-medewerkers uit de voorbije 60 jaar. Bart de Boer: “De Efteling medewerkers maken het verschil. Zij hebben zich jarenlang ingezet om de Efteling groot te maken. We blikken graag met hen terug op 60 jaar Efteling.” In het Efteling Museum is een speciale tentoonstelling over de groei van het Sprookjesbos uit 1952 tot de Wereld van de Efteling, anno nu. De expositie is als een levensgroot fotoboek waar je doorheen kunt wandelen, gecompleteerd met kleine anekdotische gedichtjes. De vele beelden uit de expositie zijn ook terug te vinden in het dikke Jubileumboek, dat vanaf 31 mei verschijnt.

Verjaardag op TV of online
Op 31 mei is de officiële verjaardag van de Efteling. Omroep Brabant Radio zendt die dag live uit vanuit het park. Op Omroep Brabant TV is tegen de avond de documentaire ‘Zijn we d’r al?’, te zien, over 60 jaar Efteling (om 17.54 uur en 18.54 uur). Daarna volgt een talkshow in twee delen met interessante tafelgasten (om 19.54 uur en om 20.54 uur).

Het besloten verjaardagsfeest dat ’s avonds plaats vindt, met als slotstuk de wereldpremiëre van de watershow Aquanura, wordt tussen 21.54 en 23.54 uur live uitgezonden door Omroep Brabant TV. Ook op het Efteling You Tube kanaal http://www.youtube.com/efteling is het avondprogramma live te volgen.

Het digitale themakanaal Best 24 staat uitgebreid stil bij het jubileum en toont op 31 mei de leukste en mooiste programma’s van of over de Efteling uit de omroeparchieven. De programma’s worden uitgezonden in twee blokken van 12.00 tot 15.00 uur en van 20.00 tot 23.00 uur. In totaal zes uur nostalgische televisie met afwisselend documentaires, spelshows, series en portretten.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen