Bootje Gondoletta omgeslagen

Vandaag is een bootje van de Gondoletta omgeslagen. Vier jongens waren aan het schommelen in het bootje. Een van hen ging zelfs aan het dak hangen, waarna het bootje omsloeg en onder water kwam te staan. Drie van de vier jongens konden snel naar de kant zwemmen, maar een jongen kwam niet boven water. Uiteindelijk werd hij bevrijd nadat het bootje werd opgetild. Het slachtoffer werd gereanimeerd en ging mee met de ambulance toen hij bij kennis was. De andere drie jongens werden gearresteerd en worden nu verhoord door de politie.

Ontruiming
Na het voorval stelde de Efteling het veiligheidsprotocol in werking, daardoor kwamen er drie ambulances ter plaatse. Ook de beveiliging van de Efteling werd ingeschakeld. Binnen enkele ogenblikken was het gebied, inclusief de attractie, ontruimd. De recherche is momenteel onderzoek aan het doen naar het voorval.

Gondoletta aandrijving
De bootjes van de Gondoletta worden aangedreven door kabels die onder water liggen. Daarom is het ook verboden om in het water bij de Gondoletta te zwemmen: Mensen kunnen vast komen te zitten in de onder water aandrijving. Dit kan mogelijk een oorzaak zijn van de onder water gebleven jongen. De jongen kon uiteindelijk bevrijd worden doordat het bootje waar hij onder lag, werd opgetild door medewerkers er omstanders.

Bron: Omroep Brabant via vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed