Best 24 viert 60-jarig jubileum Efteling

Op donderdag 31 mei bestaat de Efteling precies 60 jaar. In de afgelopen decennia zijn veel tv-programma’s gemaakt over en door het park. De sprookjesachtige omgeving heeft ook vaak gediend als een ‘natuurlijk decor’ voor series en shows. Het digitale themakanaal Best 24 staat uitgebreid stil bij het jubileum en toont op die dag de leukste en mooiste programma’s uit de omroeparchieven, die een goed beeld geven van de geschiedenis van het meest bezochte attractiepark van Nederland. De programma’s worden uitgezonden in twee blokken van 12.00 tot 15.00 uur en van 20.30 tot 23.00 uur. In totaal zes uur nostalgische televisie met afwisselend documentaires, spelshows, series en portretten.

Vanzelfsprekend mag in deze programmering Anton Pieck niet ontbreken, zijn naam wordt in een adem genoemd met de Efteling. In het tv-portret ‘100 jaar Anton Pieck’ veel aandacht voor de ontwerper en zijn complete oeuvre. De uitzending wordt gepresenteerd door toenmalig creatief directeur Ton van de Ven. In het programma ’50 jaar sprookjes in Kaatsheuvel’ veel aandacht voor de ontstaansgeschiedenis. Van een sportpark voor de katholieke jeugd tot een volwaardig familiepark, waar nu jaarlijks meer dan vier miljoen bezoekers komen.

Verder een onthullend kijkje achter de schermen van de populairste attractie Droomvlucht, avonturen van clown Flappie in het Sprookjesbos en een aflevering van het zomerspektakel ‘Te land, ter zee en in de lucht’, waarin medewerkers van de Efteling met een zelfgebouwde draak meedoen.

Best 24 zendt live uit op www.best24.nl en via de volgende aanbieders van digitale televisiepakketten:
– UPC, kanaal 116
– Ziggo, kanaal 151
– KPN, kanaal 300
– Caiway, kanaal 46
– Delta, kanaal 41
– Kabelnoord, kanaal 58

Bron: Efteling via vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed