Tilburgse wint feestelijke brunch in Sprookjesbos Efteling

Op donderdag 12 april organiseerden het Voedingscentrum en de Efteling een gezonde en duurzame brunch in de Efteling. De 17-jarige Jiske uit Tilburg won de luxe brunch via een prijsvraag van het Voedingscentrum op Facebook, waarbij tips werden gegeven over gezond en duurzaam eten. De winnares nam met vijf vrienden plaats aan een luxe gedekte tafel in het Sprookjesbos. Ook Roodkapje schoof voor de gelegenheid aan.

Bijna 1400 jongeren deden mee aan de prijsvraag op Facebook. Het Voedingscentrum vroeg deelnemers op welke originele plek zij het liefst wilden brunchen. In ruil voor het antwoord ontving elke deelnemer een handige tip over gezond of duurzaam eten. Bijvoorbeeld: “Wist je dat één dag in de week geen vlees eten, beter is voor het milieu en dieren?” De tips hebben bijna 250.000 jongeren op Facebook bereikt.

Gezonde en duurzame brunch
De winnares en haar vijf vrienden kregen een feestelijke, gezonde en duurzame brunch. Duurzaam, omdat het Voedingscentrum jongeren graag ook bewust wil maken van de invloed van ons eten op mens, dier en milieu. Deze brunch laat zien dat gezond en duurzaam heel makkelijk te combineren valt. Jiske: “Ik vond het weetje over minder vlees eten een heel goede. Dat doe ik namelijk al door minimaal 1 dag in de week vis of vegetarisch te eten.”

Chefkok Efteling
De brunch werd bereid door een chefkok van de Efteling. Ook de Efteling is bezig met gezond en bewust eten, door het aanbod in de restaurants gevarieerder en gezonder te maken en door waar mogelijk te werken met biologische- en streekproducten. Het Voedingscentrum en de Efteling hebben ook voor deze gelegenheid een verantwoorde maaltijd samengesteld.

Nog 2 brunches: in Harlingen en Groningen
Zaterdag 14 april krijgen de overige twee winnaars van de prijsvraag van het Voedingscentrum een luxe brunch op een bijzondere locatie aangeboden. Om 11.00 uur zal Rosan met vijf vrienden plaatsnemen aan een brunchtafel op de Grote Markt in Groningen. En om 13.30 uur zal Mirjam met vrienden gaan brunchen in de vuurtoren in Harlingen. Lokale pers is hierbij van harte uitgenodigd; aanmelding vooraf bij het Voedingscentrum is noodzakelijk.

Bron: Voedingscentrum via vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen