Opera Zuid geeft mini-concerten in Sprookjesbos Efteling

Aanstaande zondag 22 april zijn vier zangers en zangeressen van Opera Zuid te gast in de Efteling. Zij brengen op toegankelijke wijze voor gezinnen met kinderen, onder pianobegeleiding diverse liederen uit bekende opera’s ten gehore. De mini-concertjes van 15 minuten vinden plaats om 11.30 uur en om 16.00 uur in het openluchttheater van het Sprookjesbos.

* ‘Abendsegen’ een duet uit Hänsel und Gretel
* duet Papageno/Papagena uit Die Zauberflöte
* duet Lippen schweigen uit Die Lustige Witwe
* Les Toreadors aria uit Carmen
* ‘Der Vogelfänger bin ich ja’ aria Die Zauberflöte.

Tussendoor zijn Marjolein Bonnema, Saskia Voorbach, Martijn Sanders en Marcel van Dieren, gehuld in sprookjesachtige kleding, in het Sprookjesbos te vinden waar ze hier en daar kleine verrassingsoptredens zullen doen.

Bart de Boer, voorzitter Raad van Bestuur Efteling: “De samenwerking tussen de Efteling en Opera Zuid is niet alleen vanuit geografisch perspectief een heel logische. Beide organisaties staan bekend als aanbieders van nationaal- en internationaal onderscheidend topentertaiment. De Efteling als grootste attractiepark van Nederland en hoeder van het sprookje als onderdeel van het Nederlands Cultureel Erfgoed. Opera Zuid als één van de drie professionele operagezelschappen van Nederland. Zij werken met overwegend jong talent. Door het sprookjesachtige karakter van de Efteling te verbinden met de inhoudelijke kwaliteiten van Opera Zuid, komen kinderen op een toegankelijke wijze in aanraking met deze vorm van zang en muziek.“

Bron: Efteling

SpeelgoedSpeelgoed