Efteling opent pannenkoekenrestaurant Polles Keuken

De Efteling heeft er een nieuw themarestaurant bij. Polles Keuken is een pannenkoeken-restaurant, waar bezoekers de koks letterlijk op de vingers kunnen kijken. Vanochtend vereenden Bart de Boer, voorzitter van de Raad van Bestuur, ca. 50 Efteling-koks èn de naamgever van het pannenkoekenrestaurant Polle hun krachten om de deuren officieel te openen. Daarna was het de beurt aan twee basisschoolklassen, die ter gelegenheid van Nationale Pannenkoekdag een spannende pannenkoeken estafette-race uitvoerden om de hoogste stapel pannenkoeken te bereiken.

De winnaar: BS Swentibold uit Born (Limburg), won met een stapel van 44 pannenkoeken een schoolreisje naar de Efteling voor de hele school. En ze mochten samen met een groep ouderen uit hun woonplaats pannenkoeken eten bij Polle. “Wij zijn ontzettend trots op deze bijzondere aanwinst voor de horeca in ons park. Een kwaliteitsrestaurant met heerlijke pannenkoeken èn een bijzondere beleving. Dat vind je alleen maar in de Efteling!” aldus Bart de Boer.

Pannenkoeken met beleving
In Polles Keuken worden pannenkoeken gebakken op een ronddraaiend bakplateau en direct getopt met verse ingrediënten door de keukenbrigade. Op de kaart staan 21 soorten zoete en hartige pannenkoeken en enkele pannenkoek-specialiteiten, die worden geserveerd door de koksmaatjes. Centraal in het restaurant staat een enorme kookstoof met speciale, muzikale kwaliteiten, pruttelende pannen en fluitende ketels. Een restaurantbezoek wordt hiermee een bijzondere belevenis.  Polles Keuken biedt binnen plaats aan ca. 170 personen en buiten op het terras nog eens 190 personen, waarvan ca. 54 overdekt en verwarmd.
Het opvallende gebouw in Symbolicaanse bouwstijl kent ook nog drie uitgiftepunten voor koffie, ijs en donuts. Het is met zijn 12,65 meter hoge toren een echte blikvanger.

Jubileumjaar
Dit jaar viert de Efteling haar zestigste verjaardag, met veel nieuwe ontwikkelingen en activiteiten. Polles Keuken is de tweede in een reeks, na de presentatie van Jokie en Jet in de vernieuwde attractie Carnaval Festival in februari en vóór de opening van Aquanura, de 3e grootste fonteinenshow ter wereld die vanaf 1 juni te bewonderen zal zijn.

60 jaar Efteling in een notendop: Wereld van de Efteling
In het openingsjaar 1952 telt het Sprookjesbos van de Efteling tien sprookjes, ontworpen en tot leven gebracht door Anton Pieck en Peter Reijnders. Het grote kasteel van Doornroosje, een prachtig plein met trompetterende herauten en dan die figuur met die lange nek… Bezoekers kijken hun ogen uit over zoveel wonderbaarlijks. Inmiddels is het Sprookjesbos uitgegroeid tot ‘de Wereld van de Efteling’. Op deze magische plek in het groen kunnen miljoenen bezoekers het hele jaar door verpozen. Ze zoeken hun grenzen op in uitdagende attracties als de Python, De Vliegende Hollander of de houten racerachtbaan Joris en de Draak. Ze dromen weg in hele eigen, unieke attracties als het Spookslot, het oosterse Fata Morgana of in Droomvlucht, waar elfen en trollen wonen. Overnachten kan in het Efteling Hotel (1992) en vakantiepark Efteling Bosrijk (2009). Speciale feesten bijwonen en zelfs sporten (Efteling Golfpark – 1995) behoort al decennia tot de mogelijkheden. In 2012 zijn de sprookjes in het Sprookjesbos nog steeds springlevend en vormen het hart van de Efteling. Het park breidt succesvol uit in het theater (va. 2002), op televisie (va. 2004), radio (va. 2008), en op internet. Het geheim van het succes is terug te brengen tot verrassing en verwondering, de liefde voor sprookjes en verhalen en het koesteren van de natuur, in combinatie met het voortdurende enthousiasme van iedereen die in zestig jaar in of voor de Efteling heeft gewerkt.

Bron: Efteling

Aanbiedingen bij webshops