TV serie Raveleijn wint Cinekid Kinderkast Award

Donderdagavond vond in Amsterdam de feestelijke prijsuitreiking van het 25e Cinekid Festival plaats. De Efteling was met twee producties van het multimediale project Raveleijn genomineerd voor een mediaprijs, de televisieserie en de online game. Als één van de drie genomineerde jeugdtelevisieprogramma’s in de categorie fictie, won Raveleijn donderdagavond de Cinekid Kinderkast Award.

Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling, nam namens de Efteling de Kinderkast Award in ontvangst en reageerde trots: “De tv serie Raveleijn is door kinderen gekozen als beste jeugdprogramma! Dat is voor ons een teken dat het doelgroepgericht en multimediaal laden van een verhaal goed werkt. Met Raveleijn hebben we een totaalbeleving gecreëerd, naast de tv serie zijn een boek, online game en parkshow onderdelen van dit project.”

Het indrukwekkende verhaal van Raveleijn is bedacht door de Efteling en samen met Paul van Loon verder uitgeschreven, en vormde de leidraad voor zowel de dramaserie als de online game. De serie Raveleijn, die eerder dit jaar werd uitgezonden op RTL4 en Omroep Brabant, gaat over vijf kinderen die via een geheimzinnige poort Raveleijn ontdekken, een mysterieuze stad uit ’de andere wereld’. In de compleet Nederlandse serie Raveleijn geproduceerd door Efteling Media en Four One Media, waren acteurs als Babette van Veen, Bart de Vries, Hugo Haenen, Miryanna van Reeden, Sebastian Wulff en Kimberley Klaver te zien.

Bron: Efteling
Spaar geld via EuroClix

SpeelgoedSpeelgoed