Magische verschijningen in de Winter Efteling

Van 10 november 2011 t/m 5 februari 2012 is het Winter Efteling. En dit jaar gebeurt er tussen de winterse vrolijkheid en knisperende kampvuren iets bijzonders. Als de avond valt verschijnen drie attracties in een andere gedaante. Gevels komen krakend tot leven, maar niets is wat het lijkt bij dit indrukwekkende, drie dimensionale schouwspel van licht en projectie. En er staat meer op de kalender. Extra opvallend is de nieuwe parkshow Raveleijn, die in de avonduren een buitengewone glans krijgt. Hoewel de Efteling 365 dagen geopend is, toont het park zich 12 weken lang in haar winterse pracht. Alle sprookjes en attracties zijn feeëriek verlicht en live entertainment zorgt voor extra warmte in de barre wintertijd. Schaatsen kan op de 1200 m² grote, overdekte ijsbaan in het IJspaleis, glijden van een echte sneeuwglijbaan in Kinder Winter Wonderland, en langlaufen op langlaufbaan ‘t Hijgend Hert. In de wintermaanden speelt in Theater de Efteling de musical Droomvlucht, de eerste musical die gebaseerd is op een Efteling-attractie. De Winter Efteling is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur en in de weekenden en Kerstvakantie tot 20.00 uur. Nieuw is dat je Oud & Nieuw kunt vieren in de Winter Efteling. De attracties zijn dan open tot middernacht, waarna het nieuwe jaar op feestelijke wijze wordt ingeluid.

Indrukwekkende illusies
Vanaf het schemeruur gebeurt er iets bijzonders in de Winter Efteling. Drie attracties waar grimmige geesten huizen, verschijnen in een andere gedaante. Uit de gevel van het Spookslot ontsnappen een paar inwoners en bij De Vliegende Hollander maken bezoekers nu aan de buitenkant kennis met het eeuwig dolende spookschip. Bij Villa Volta komt de gevel krakend tot leven, totdat de witte dame op het dak de vervloeking van haar bewoner erdoorheen naar buiten laat breken… Maar niets is wat het lijkt bij deze indrukwekkende illusies.

Alleen tijdens de Winter Efteling
Tijdens de Winter Efteling zijn bijna alle attracties in het park geopend, behalve de Vliegende Hollander, Piraña en de Roeivijver. Daarnaast zijn er attracties die alleen tijdens de Winter Efteling te beleven zijn: het overdekte IJspaleis waar bezoekers samen kunnen schaatsen, langlaufbaan ‘t Hijgend Hert of Kinder Winter Wonderland, met een echte sneeuwglijbaan voor de kleintjes. In het Sprookjesbos heeft Moeder Geit haar wollen rokken aan en kan Langnek met zijn sjaal best tegen een paar graadjes vorst. De Python (vanaf 24 dec), Joris en de Draak, schipschommel de Halve Maen, de Bobbaan en de T-Fordjes van D’Oude Tuffer zijn geopend wanneer het niet vriest. De Winter Efteling biedt winterse warmte, met knisperende kampvuren en duizenden twinkelende lichtjes.

Live entertainment
Wandelend tussen verstilde sprookjestaferelen ontmoet de bezoeker gezellig live-entertainment. Jong en oud kan grappen en grollen met de Grobbebollen onder het genot van warme chocolademelk of een kopje erwtensoep. De Efteling Muzikanten zorgen voor vrolijke muziek en gospelkoor ‘de Lichtpuntjes’ brengt warme soulklanken. Natuurlijk kunnen de bezoekers een ritje maken in de Arrenslee. Bij het verlaten van het park betoveren acrobaten de bezoekers nog een laatste keer met adembenemende luchtacrobatiek, hoog in de nok van het entreegebouw.

Parkshow Raveleijn in de Winter Efteling In de Winter Efteling vormt de magische stad Raveleijn het decor voor een grootse, parkshow over vijf kinderen die uitgroeien tot ruiters te paard. Zij gaan samen de strijd aan met de wrede overheerser van de stad. Die strijd krijgt in de avonduren een extra bijzondere glans door de belichting en gebruik van vuur. De parkshow, waar paarden en echte raven een hoofdrol hebben, wordt 4 tot 5 keer per dag opgevoerd. De voorstelling duurt 30 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

De Musical Droomvlucht: een betoverende reis
De musical Droomvlucht is de eerste co-productie van Nederlands grootste entertainmentbedrijven; Efteling Theaterproducties en Joop van den Ende Theaterproducties én is de eerste musical gebaseerd op een attractie uit de Efteling. Droomvlucht is een familiemusical die je de werkelijkheid even helemaal laat vergeten. Het is een betoverende reis voor groot en klein, die ook volwassenen weer doet beseffen hoe het voelt om kind te zijn en fantasie de hoofdrol te laten spelen.
De musical Droomvlucht speelt exclusief in Theater de Efteling – kaarten reserveren onder www.efteling.com/-theater

Openingsdagen en tijden Winter Efteling

Donderdag 10 november 2011 t/m zondag 5 februari 2012
Doordeweekse dagen: 11.00-18.00 uur
weekends en Kerstvakantie (24 dec t/m 8 jan.): 11.00-20.00 uur
Oudjaarsdag 31 december 2011: attracties tot 00.00 uur 11.00-01.00 uur

Bron: Efteling
Online shoppen met korting

Bol AlgemeenBol Algemeen