Sprookjesboom de Film als eerste Efteling productie in de bioscoop

Vanaf 22 februari 2012 is Sprookjesboom de Film als eerste productie van de Efteling te zien op het witte doek. Het populaire format begon als een televisieserie, maar is inmiddels al uitgegroeid tot een musical en is uiteraard ook fysiek in het park van de Efteling te vinden. Voor deze eerste lange animatiefilm van Nederlandse bodem wordt gebruik gemaakt van de motion capture technologie.

De Efteling is enorm trots op deze nieuwe mijlpaal in de historie. Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling; “Sprookjesboom is een perfect voorbeeld van een merk van de Efteling dat 24/7 via allerlei verschillende kanalen te beleven is. Na de televisieserie, de musical en de Sprookjesboom in het Sprookjesbos is dit de eerste keer dat een merk van de Efteling een heuse bioscoopfilm kent.”

 

In de 65 minuten durende Sprookjesboom de Film belanden Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje uit het Sprookjesbos per ongeluk in het onbekende Winterland. Ze willen terug naar huis, maar daarvoor moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens deze zoektocht worden de bewoners flink tegengewerkt door Heks.

 

Naast alle bekende personages worden er ook drie nieuwe karakters uit Winterland geïntroduceerd: Kabouter Kluns (een ijskabouter), IJsdraak en IJsfakir. Wie de stemmen zullen inspreken is nog niet bekend.

 

Hans Walther neemt de regie van de animatiefilm op zich. Het script komt van Jimmy Simons, Dirk Nielandt en Tingue Dongelmans. De film wordt geproduceerd door de Efteling in coproductie met Motek Entertainment. Independent Films brengt Sprookjesboom de Film in Februari 2012 in Nederland en België uit in de bioscoop.

Bron: Efteling

Aanbiedingen bij webshopsBol AlgemeenBol Algemeen