Kans op noodweer in Kaatsheuvel

Let op! Dit is een verouderd bericht! Voor actuele informatie over de weersituatie in de Efteling kun je hier terecht. Alle hens aan dek! Het kan vandaag in Noord-Brabant flink gaan spoken. En dan bedoelen we niet het Spookslot. Zondagochtend lijkt nog al mee te vallen met een enkele (onweersbui) en een vriendelijk zonnetje met stapelwolken maar vanmiddag kan het helemaal los gaan. Mensen die vandaag de Efteling bezoeken dienen dan ook rekening te houden met zware buien, onweer en zware windstoten.

“De situatie is vrijwel zeker explosiever dan afgelopen donderdag, de dag van het drama op Pukkelpop”, zegt meteoroloog Ben Lankamp van Weerplaza. Bij zogeheten valwinden zijn zeer zware windstoten mogelijk met nog hogere snelheden dan negentig kilometer per uur. Actueel weerinfo met updates is te lezen na de klik.Er kunnen volgens het KNMI hagelstenen met een doorsnede van 1 tot 2 centimeter vallen. Tijdens de zware buien valt plaatselijk meer dan 20 milimeter.

RTL-weervrouw Margot Ribberink bevestigt dat het kan gaan spoken in delen van Nederland. De buien ontstaan volgens haar de komende uren boven België. Nu is er op de buienradar nog niets te zien, maar dat gaat veranderen.

Het is nog niet helemaal duidelijk in welke richting de extreme buien precies trekken, maar het lijkt erop dat het zuidoosten het zwaarst getroffen wordt. De buien zijn volgens Ribberink zeer lokaal. (Bron: RTLnieuws.nl)

UPDATE 18:00: Laat maar. De heren en dames meteorlogen zaten er weer eens vierkant naast. Op wat regen na is het noodweer uitgebleven in Noord-Brabant.
Bol AlgemeenBol Algemeen