Geen geregionaliseerd weerbericht voor De Efteling

De Efteling hoeft niet op een geregionaliseerd weerbericht van het KNMI te rekenen. Joop Atsma, de staatssecretaris van infrastructuur en milieu, vindt dat ‘slechts in uitzonderlijke gevallen nodig’. Dat laat Atsma weten in een reactie op vragen van CDA-Kamerlid Michiel Holtackers. De CDA’er vindt dat het KNMI in zijn weersvoorspellingen meer maatwerk moet leveren.

Hij baseert zich daarbij ondermeer op de last die De Efteling van de weersvoorspellingen – die voor het hele land gelden – heeft. Zo uitte directeur Bart de Boer de afgelopen weken op social media-site Twitter zijn ongenoegen over de weersvoorspellingen van het KNMI. De Boer liet eind juli weten: ‘De weer “pro’s” worden weer bedankt. Ik heb vandaag geen storm en wolkbreuken gezien in de Efteling. Weerbericht is voor het Westen bedoeld!”

De Boer was gisteren niet voor commentaar bereikbaar. “Voor ons is het belangrijk dat men ongenuanceerd met de berichtgeving omspringt”, laat de woordvoerder van De Efteling weten. “Enkele weken geleden waarschuwde de weerman bijvoorbeeld mensen om binnen te blijven omdat er een wolkbreuk werd verwacht. Dat is een algemeen advies gebaseerd op het verwachtte weer boven de Randstad. Terwijl er diezelfde avond hier slechts een beetje regen valt.”

De antwoorden van Atsma op de Kamervragen waren de woordvoerder gisteren nog niet bekend. “Maar we zijn blij dat er aandacht voor is.”

Bron: Jan in ’t Groen

Bol AlgemeenBol Algemeen