52 Kinderen repeteren voor nieuwe musical Droomvlucht

Dansen als een elfje, bewegen als de wind of grommen als een trol? Voor 36 meisjes en 16 jongens uit heel Nederland is dit geen flauwe grap, maar een serieuze opdracht. Zij hebben namelijk een rol bemachtigd in de nieuwe musical Droomvlucht waarvan afgelopen weekend de repetities van start zijn gegaan in Amsterdam. De familiemusical van Efteling Theaterproducties en Joop van de Ende Theaterproducties gaat op 9 oktober in première en is de enige musical van dit seizoen met zo’n grote kindercast.

Ook Leila van 8 jaar uit Rotterdam is aanwezig bij de repetities. “Iedere voorstelling spelen er dertien kinderen mee van alle leeftijden. Er zijn zes elfjes per voorstelling en daarvan speel ik er eentje. Ik heb veel zin in de repetities, maar om straks echt in Theater de Efteling te spelen is een droom die uitkomt.” Chris van 11 jaar uit Breda speelt een fauntje. “Dat is ook een elfje, maar dan zonder vleugels” legt hij uit.

De kinderen worden tijdens de hele producties intensief begeleid. Naast een kinderregisseur, een muzikaal leider is ook choreograaf Daan Wijnands hard aan het werk met de grote groep jonge talenten.
Verhaal 
De musical Droomvlucht vertelt het verhaal van Lila, een meisje dat zich vergeten voelt in het drukke bestaan van haar ouders. Terwijl ze weer eens logeert bij oma verschijnt er een vuurvliegje dat Lila meeneemt naar de elfen- en trollenwereld. Hier wacht haar een betoverende reis vol spannende avonturen.
Achtergrond
De musical is de eerste co-productie van Efteling Theaterproducties en Joop van den Ende Theaterproducties én de eerste musical gebaseerd op een attractie uit de Efteling. Op 9 oktober gaat de geheel nieuwe musical Droomvlucht in première in Theater de Efteling. In totaal spelen er 20 volwassen acteurs mee in de musical.
Bron: Efteling
SpeelgoedSpeelgoed