Efteling bereikt hoogste punt bouw Polles Keuken gethematiseerd pannenkoekenrestaurant

Onlangs bereikte het nieuwe pannenkoekenrestaurant Polles Keuken in de Efteling het hoogste punt. Polles Keuken is een gethematiseerde pannenkoekkeuken, waar Efteling-bezoekers de koks letterlijk op de vingers kunnen kijken. Het pannenkoekenrestaurant biedt plaats aan ca. 140 personen, waarvan ca. 60 op een overdekt terras. Het kent daarnaast drie uitgiftepunten voor koffie, ijs en donuts. Polles Keuken is met zijn Symbolicaanse vormgeving de eerste fase van het Rijk der Fantasie. Het wordt met zijn 12,65 meter hoge toren een echte blikvanger en een nieuwe aanvulling op het horeca-assortiment van het park.

Jeugdserie Pardoes
De tweede fase van het Rijk der Fantasie is de release van de televisie-serie Pardoes. De jeugdserie is de eerste fantasyserie met echte acteurs van Nederlandse bodem en zal dit najaar te zien zijn op televisie. In de serie maken kijkers kennis met de wereld van Pardoes, de planeet Symbolica en zijn bewoners. Uiteindelijk zal deze wereld ook in het park gerealiseerd worden, in de vorm van de attractie Hartenhof.
Jubileumattractie
Oorspronkelijk werd Hartenhof aangekondigd als jubileumattractie voor de 60e verjaardag van de Efteling. Echter, de plannen voor deze bijzondere attractie werden steeds groter, waardoor gekozen werd voor een gefaseerde opening. Begin deze maand maakte het attractiepark in Kaatsheuvel bekend dat er tòch een jubileumattractie komt: ‘Aquanura’, de derde grootste watershow ter wereld. De Efteling investeert 17 miljoen euro in de spectaculaire watershow, waarbij elementen als water, vuur, muziek en licht centraal staan. Door de komst van deze grootste fonteinenshow van Europa zal Hartenhof, als laatste fase van het Rijk der Fantasie, op zijn vroegst in 2015 de deuren openen voor het publiek.
Symbolicaanse vormgeving
Met de komst van Polles Keuken krijgt de Efteling-bezoeker weer een stukje unieke vormgeving voorgeschoteld: een mix van Anton Pieckeriaanse oudheid en fantasy-uitstraling met rieten daken, veel koper en dubbelgelaagd stucwerk waarin voor de oplettende gast kleine juweeltjes verborgen zitten. Polle is de koksmaat van de paleiskeuken, en een vriendje van Pardoes.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen