Bouw Aquanura van start

Afgelopen week werd de bouw van de nieuwe jubileumattractie van de Efteling officieel bekrachtigd door de contractondertekening tussen het attractiepark en de leverancier van Aquanura: WET (Water Entertainment Technologies) uit de Verenigde Staten. Middels deze ondertekening is een samenwerking gestart, waarbij in nog geen jaar tijd, de grootste fonteinenshow van Europa wordt neergezet. De Efteling investeert 17 miljoen euro in de spectaculaire watershow, waarbij elementen als water, vuur, muziek en licht centraal staan.

De jubileumshow wordt een sprookjesachtig en sensationeel waterballet van circa 10 minuten. In de toekomst zal Aquanura ook verschillende andere watershows op de Vonderplas vertonen. Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling, reageert enthousiast op de start van de samenwerking: “60 Jaar Efteling is een mijlpaal die we graag vieren met een jubileumattractie die bezoekers kunnen bekijken en beleven aan het einde van hun dag Efteling. Al 59 jaar staat de Efteling garant voor de mooiste jeugdherinneringen, met Aquanura voegen we straks een prachtige herinnering toe.”

Leverancier WET is pionier op het gebied van waterontwerp en -technologie en heeft al veel vooraanstaande projecten, waaronder de ‘Bellagio fontein’ in Las Vegas (VS) en de ‘Dubai fontein’ in het Midden-Oosten op zijn naam staan. Algemeen directeur van WET, Mark Fuller, kijkt erg uit naar het project: “Samen met de Efteling realiseren wij in amper een jaar tijd één van de drie grootste fonteinenshows ter wereld. De thematische touch die de Efteling toevoegt aan het ontwerp van de fontein is voor ons ongekend. We zijn verheugd deel uit te maken van dit historische moment.”

Bron: Efteling

SpeelgoedSpeelgoed