100.000 unieke bezoekers voor Efteling game Raveleijn

De online game Raveleijn van de Efteling heeft gisteren een bijzondere mijlpaal behaald. Vanaf de livegang op 16 april hebben meer dan 100.000 unieke bezoekers de game bezocht op www.raveleijn.nl. Deze online game voor kinderen vanaf 8 jaar is één van de grootste gratis games die dit jaar voor deze doelgroep werd gepresenteerd. De game is onderdeel van een multimediaal project van de Efteling wat verder bestaat uit een parkshow, boek en televisieserie. De populariteit van de game ligt in lijn met het totaalconcept Raveleijn. De televisieserie wordt momenteel wegens succes herhaald bij RTL 4 en het boek van schrijver Paul van Loon is een bestseller.

De eerste onderzoeksresultaten van de game laten ook een positief beeld zien. De spelers beoordelen de game met een totaaloordeel van 8,98. De respondenten hebben dit aan kunnen geven in de online enquête op de officiële Raveleijn Hyve. 93% van hen geeft aan van plan te zijn de gehele game uit te spelen.

Ruiters te paard
In het verhaal Raveleijn moeten vijf kinderen die uitgroeien tot ruiters te paard samenwerken en hun persoonlijke talenten gebruiken om de strijd met de wrede overheerser aan te gaan en het kwaad te overwinnen. In de game doorlopen spelers eerst een trainingszone waarna zij een element kiezen (hout, lucht, aarde, water of vuur). Vervolgens krijgen zij een ruiternaam toebedeeld en beginnen zij aan de opdracht Raveleijn te bevrijden. In de Efteling is het grote eindgevecht tussen de vijf ruiters en het mechanische wezen Draconicon de basis van de parkshow. De parkshow ging op 7 april in première in aanwezigheid van 230 Nederlandse burgemeesters.

Klik hier: http://www.youtube.com/Raveleijn voor de trailer van de game.

Bron: Efteling

 

 

 

Bol AlgemeenBol Algemeen