Efteling Zeven Mijls Zomer met zeven zinderende Zomeravonden

De Efteling is alle dagen van het jaar open. En van 16 juli tot en met 27 augustus vieren we de Efteling Zeven Mijls Zomer! Het park is dan lekker lang open, dagelijks tot 20.00 uur. Volop tijd dus voor een bezoek aan de nieuwe parkshow Raveleijn, een extra rondje Joris en de Draak of nog een sprookje van Sprookjesboom. Tijdens de zeven Zomeravonden (alle zaterdagen) blijft het park zelfs open tot middernacht.Het Sprookjesbos en alle attracties zijn deze avonden prachtig feeëriek verlicht. Bekende artiesten geven live-optredens, die ’s middags al beginnen. Curt en Felice, bekend van ‘de Schatkamer’ op televisie, presenteren een interactief programma voor het hele gezin. Elke zaterdagmiddag strijden jeugdige talenten (tot 12 jaar) op de bühne om een optreden te mogen verzorgen tussen de grote-mensen-sterren in de avond. Zowel Ralf Mackenbach, Djumbo en Thomas Berge als Danny de Munk, Belle Perez en de 3J’s, zijn afwisselend te gast op het grote podium. Kinderen die mee willen doen kunnen zich melden via www.efteling.com/zomertalent.

Parkshow Raveleijn
Raveleijn vormt het decor voor een grootse, spectaculaire parkshow over vijf kinderen die uitgroeien tot ruiters te paard. Ze hebben elkaar en hun eigen talenten nodig om de strijd aan te gaan met de wrede overheerser van de stad. Er zijn tijdens de Zeven Mijls Zomer zes voorstellingen per dag waarbij vijf paarden en echte raven een hoofdrol hebben. De voorstelling duurt 30 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De enorme openluchtarena biedt plaats aan 1200 bezoekers. De onheilspellende raven zetten direct de toon voor een spannend verhaal dat, zoals het in de Efteling hoort, een duidelijke moraal heeft: door gebruik te maken van je talenten en goed samen te werken kun je veel bereiken.

Joris en de Draak
Bezoekers treden in de houten racer-achtbaan, in de voetsporen van de legendarische Joris, die een draak versloeg om een onschuldig meisje het leven te redden. Degenen die durven, kiezen voor de strijdwagens Water of Vuur en racen ieder op hun eigen baan tegen elkaar om de snelste tijd. Met een lengte van twee keer 810 meter, een hoogte van 25 meter en een maximum snelheid van 75 km/uur is Joris en de Draak een stoere, gethematiseerde racer-achtbaan voor het hele gezin. Vanaf 1.10 m mogen bezoekers al drakenstrijder zijn.

Openluchttheater Sprookjesbos
In een show van 15 minuten verzint chagrijnige Heks een list om alle vrolijke Sprookjesbosbewoners een toontje lager te laten zingen. Kunnen Roodkapje en Langnek Heks weer tot bedaren brengen? Kinderen kunnen vijf keer per dag meezingen en dansen tijdens de Sprookjesboomshows.

Efteling Museum
Het Efteling Museum presenteert dit jaar een mini-expositie van ‘ander’ werk van Anton Pieck. In een uitwisseling heeft het Anton Pieck Museum in Hattem, dat jaarlijks ontwerpen van de Efteling leent, een aantal werken uit hun uitgebreide collectie ter beschikking gesteld.

Openingstijden en prijzen
De Zeven Mijls Zomer is van 11 juli t/m 28 augustus 2011, van 10.00 tot 20.00 uur. Tijdens de Zeven Zomeravonden op 16, 23 en 30 juli, 6, 13, 20 en 27 augustus is het park zelfs tot middernacht geopend. Sinds 1 april 2011 hanteert de Efteling een nieuw systeem van toegangsarrangementen, genaamd Poortpassen. Bezoekers krijgen de keuze uit drie vormen van entree tot de Efteling, zodat ze hun eigen ideale Efteling-dag kunnen samenstellen. Actuele informatie over prijzen, openingstijden en onderhoudswerkzaamheden is te vinden op www.efteling.com.

Overnachten
Op zevenmijlspassen van het attractiepark liggen het Efteling Hotel en het vakantiepark Efteling Bosrijk. Het hotel, met 98 onlangs vernieuwde comfortkamers voor het hele gezin en o.a. 17 sprookjesachtige themasuites, is bij uitstek geschikt voor één overnachting. Efteling Bosrijk, in de achtertuin van het attractiepark, biedt ruimte voor een meerdaags verblijf van twee of drie nachten inclusief onbeperkte toegang tot de Efteling.

SpeelgoedSpeelgoed