Wensbron jarige Efteling levert € 8.253,77 op voor Save the Children

Vandaag, op haar 59e verjaardag, maakte de Efteling bekend dat er het afgelopen jaar voor ruim € 8.000,- is ‘gewenst’ door haar gasten. Onlangs werd de Wensbron voor de 25e keer geleegd. Maar liefst 30 emmers met kleingeld werden door kinderen van basisschool Sint Caecilia uit Berkel-Enschot uit de Wensbron geschept. De opbrengst gaat zoals elk jaar naar Save the Children, die dit jaar het geld besteedt aan de campagne ‘Stop Kindersterfte’. Sinds de oprichting van de Wensbron in 1985 staat het totale wensbedrag inmiddels op ruim € 160.000,-.Stop Kindersterfte
Wereldwijd overlijden acht miljoen kinderen onder de vijf jaar aan eenvoudig te voorkomen of genezen ziektes zoals diarree, longontsteking, mazelen of malaria. Met de campagne ‘Stop Kindersterfte’ wil Save the Children er de komende vijf jaar voor zorgen dat ten minste 500.000 kinderen, die balanceren op de rand van leven en dood, hun 5e verjaardag wél kunnen vieren. Dit doen zij door medische zorg beschikbaar te stellen en voorlichting te geven. De opbrengst van de Wensbron zal hieraan bijdragen.

Save the Children

Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld en werkt aan het verbeteren van levensomstandigheden van kinderen en jongeren. De organisatie komt op voor kinderen in landen waar onderwijs, vrijheid van meningsuiting en goede gezondheidszorg niet vanzelfsprekend zijn.

Bron: Efteling

SpeelgoedSpeelgoed