Efteling wint vakprijs SAN Accent 2010

In de categorie Vrije Tijd heeft de Efteling met haar campagne ‘Efteling zoekt Drakenstrijders’ op donderdagavond 26 mei een SAN Accent 2010 gewonnen. Deze prijs werd in elf categorieën uitgereikt door Stichting Adverteerdersjury Nederland en is de enige communicatie vakprijs van adverteerders voor adverteerders.
Het attractiepark liet nominaties in dezelfde categorie van grote adverteerders als KLM, Disney Channels Benelux, MTV Networks, Radio 538 en de winnaar van vorig jaar, Pink Ribbon Magazine, achter zich.

Directeur Commerciële Zaken, Fons Jurgens, nam de prijs namens de Efteling in ontvangst. “Het ontvangen van deze Accent bevestigt dat beleving in je communicatie voorop dient te staan. Het is een grote eer dat de creativiteit van deze campagne wordt beloond door een juryteam van marketing- en communicatieprofessionals uit de adverteerdersbranche.”
De Efteling strijkt niet alleen met de eer. “Deze campagne was niet mogelijk geweest zonder het meedenken ‘buiten de gebaande paden’ van media als Wegener gezien de opmerkelijke posteractie en JC Decaux met het ontwikkelen van de ludieke outdooractie.”

Het juryrapport was lovend. “Een goed concept gericht op beleving met een sterke doorvertaling van idee naar media en middelen. Doelstelling, doelgroep en gekozen media- en middelenstrategie sluiten naadloos op elkaar aan, het is één geheel. De campagne is herkenbaar als typisch Efteling door het tot uiting laten komen van de merkwaarden en de gekozen executie.”

De activatiecampagne ‘Efteling zoekt Drakenstrijders’ richtte zich op kinderen van 8 t/m 12 jaar en ontwikkelde o.a. een online platform met diverse games om deze doelgroep te activeren Drakenstrijder te worden. De zoektocht naar Drakenstrijders is groots ondersteund met een tv-commercial, inzet van social media, een posteractie in regionale dagbladen, on-site communicatie in het attractiepark en een spectaculaire outdoorcampagne.
Voor de gehele campagne heeft de Efteling samengewerkt met SuperRebel (bureau Commpas), Netvlies Internetdiensten en Nickelodeon/MTV Networks.

Bron: Efteling

SpeelgoedSpeelgoed