Efteling lanceert één van de grootste gratis online games

Vrijdag 8 april opende de Efteling de poorten van de magische stad Raveleijn voor publiek en sinds vandaag is dit multimediale project compleet met de lancering van de online game Raveleijn. Deze online game voor kinderen vanaf 8 jaar is één van de grootste gratis games die dit jaar voor deze doelgroep wordt gepresenteerd.

Inmiddels zijn alle onderdelen van het multimediale project Raveleijn gelanceerd, zo is vanaf eind februari de kinderserie Raveleijn op RTL4 te zien, werd half maart jl. het boek van de hand van Paul van Loon gepresenteerd, en is sinds twee weken de spectaculaire parkshow in de Efteling te zien. Het verhaal Raveleijn vertelt hoe vijf kinderen uitgroeien tot ruiters te paard en de strijd aangaan met de wrede overheerser van de stad.Voordat de game live ging, konden geïnteresseerden op Hyves al vrienden worden met de vijf hoofdpersonen uit het verhaal. Afgelopen zaterdag belanden de broers en zusjes Woudenberg in de dramaserie in de magische wereld van Raveleijn, waarmee de online wereld live ging en de game gespeeld kan worden op www.raveleijn.nl.

Het spel, waarin kinderen ruiter worden om de vijanden van Raveleijn te verslaan, is één van de grootste gratis online games die dit jaar in Nederland wordt gelanceerd. Bijzonder aan deze browsergame is dat Raveleijn gebruik maakt van 3D karakters en animaties en daarmee zorgt voor een geheel nieuwe flashbeleving. In de game doorloop je eerst een trainingszone waarna je een element kiest (hout, lucht, aarde, water of vuur). Vervolgens krijg je een ruiternaam toebedeeld en begin je als ruiter aan de opdracht Raveleijn te bevrijden. Uiteraard zul je op weg naar bevrijding vele vijanden (graffers en wachters) moeten verslaan.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen