De Efteling akkoord met grondruil voor sporthal

De bouw van de nieuwe sporthal in Kaatsheuvel is weer een stap dichterbij. De benodigde grondruil tussen de Efteling en de gemeente Loon op Zand is zo goed als rond. Het attractiepark is inmiddels akkoord met de deal. Het college van Loon op Zand moet officieel nog een besluit ne­men, maar stemt vrijwel zeker in met de beoogde grondruil.

De gemeente wil een nieuwe sporthal van in totaal 2,4 hectare bouwen op een locatie vlakbij de Europalaan, maar die grond is nu nog in handen van de Efteling. De afgelopen maanden is druk onder­handeld met het attractiepark. De gemeente bood hierbij de Efteling een stuk grond aan dat in de omge­ving van de Efteling ligt. De par­tijen zijn nu dichtbij een akkoord met gesloten beurzen.

Toch hebben de plannen voor de nieuwe sporthal nog een lange weg te gaan. Eerder hield de ge­meente er rekening mee dat de bouw niet vóór de tweede helft van 2013 klaar zal zijn.

De huidige sporthal zit nu in sport- en sociaal-cultureel cen­trum De Werft. Dit complex gaat in de toekomst tegen de vlakte. De sociaal-culturele activiteiten en de bibliotheek verhuizen daarna naar het nieuw te bouwen multifunctio­neel centrum (Carré) bij het Marktplein. De nieuwe sporthal moet dan een plek krijgen aan de rand van het dorp.

Wat de Efteling met de grond van de gemeente gaat doen, is nog niet bekend. Daarvoor zijn volgens de woordvoerder van het attractie­park vooralsnog geen concrete plannen.

Bron: Jan in ’t Groen

Bol AlgemeenBol Algemeen