Tournee Sprookjesboom de Musical van start

Vanmiddag was de officiële en feestelijke start van de tournee van Sprookjesboom de Musical. De familiemusical van Efteling Theaterproducties zal de komende maanden langs ruim veertig verschillende theaters in Nederland en België touren. Acteurs Thijs van Empel, Jonathan Demoor, Bas Bovelander, Janneke Iking en Amy Galatá kropen vol overtuiging in de huid van de Sprookjesbosbewoners tijdens deze feestelijke voorstelling. Erik Plageman liet het publiek kennismaken met een stoere houthakker.

Op de rode loper was deze middag een speciale rol weggelegd voor kinderen met een sprookjesachtige achternaam, zoals Wolf, Boom of Prins. Zij hadden gehoor gegeven aan de mediaoproep van Sprookjesbosbewoners om dit feest samen te vieren. De kinderen kregen een heuse VIP-behandeling en mochten met hun naamgenoten op de foto.

Verhaal
De Sprookjesbosbewoners ontdekken een echt mens in het Sprookjesbos… een houthakker. Ze zijn in rep en roer. Roodkapje vindt hem eigenlijk wel aardig, Draak weet niet goed wat hij ermee aan moet, Klein Duimpje wil net zo gi-ga-gantisch groot worden en Assepoester vindt het leuk, zo’n grote stoere man in het Sprookjesbos. Als de houthakker – na een gemeen plannetje van Wolf en Heks – Sprookjesboom wil omhakken is de chaos compleet. Daar moeten de Sprookjesbosbewoners natuurlijk een stokje voor steken.

Achtergrond
Sprookjesboom de Musical is de zevende productie van Efteling Theaterproducties en is de eerste productie zonder co-producent. De familievoorstelling was genomineerd voor de ANWB Publieksprijs 2010 in de categorie beste kinder- en familiemusical. Informatie over locaties en speeldata is beschikbaar via www.sprookjesboom.com.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen