13.000 abonnees in koude Efteling

De Efteling is de hele dag exclusief geopend voor 13.000 abonnees van het Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en BN/De Stem. In veel gevallen hebben opa en oma het initiatief genomen voor een winters dagje Sprookjesbos, Carnaval Festival en Villa Volta. Als de eerste sneeuw van de zaterdag over Kaatsheuvel trekt, warmt de familie Ottenheim uit Helenaveen zich nog even aan de koffie in een van de restaurants. “Het is wel écht winterefteling”, merkt opa Gerard op. Even moed verzamelen dus, voordat de familie zich in het ijskoude Sprookjesbos meldt.

Terwijl kleinkinderen Tim (4) en Bram (2) er daar een sport van maken om zo snel mogelijk op elke muziekmakende paddenstoel te duiken, filmt Gerard Ottenheim alle attracties. “Een hobby van me. Ik film niet alleen, maar probeer het ook mooi te monteren, met een muziekje eronder.” Afgelopen zomer was hij ook al in het pretpark. “Toen was Tim nog een half jaar jonger. Nu zie je dat hij al wat meer durft”, constateert hij.

Marco Paans, directeur van het Eindhovens en Brabants Dagblad, vindt de actie een groot succes. “Binnen 4, 5 dagen waren we uitverkocht. De Efteling en onze kranten zijn allebei grote spelers in Brabant. Bij zo’n aanbieding merk je dan dat 1 en 1 drie is.”

Paans wil de actie volgend jaar herhalen. “Het zou mooi zijn als we dit jaarlijks kunnen laten terugkeren in de week van Sinterklaas.”

Bron: Brabants Daglbad via vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed