90 dagen Winter Efteling

Van maandag 29 november 2010 t/m zondag 27 februari 2011 is de Winter Efteling dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. In de weekenden en tijdens de Kerstvakantie (18 december 2010 t/m 2 januari 2011) is het park zelfs tot 20.00 uur geopend. Hoewel de Efteling 365 dagen geopend is, zal het park negentig dagen lang haar winterse pracht tonen: de langste Winter Efteling ooit. Alle sprookjes en attracties zijn feeëriek verlicht. Gezellige kampvuren en live entertainment zorgen voor warmte in de barre wintertijd. Speciaal voor de Winter Efteling worden extra winterse activiteiten aangeboden: de 1200 m² grote, overdekte ijsbaan, Kinder Winter Wonderland met een echte sneeuwglijbaan en langlaufbaan ‘t Hijgend Hert. Ook in Theater de Efteling is de winterse sfeer doorgedrongen met de nieuwe musical Kruimeltje; een hartverwarmende familiemusical vol ondeugd en avontuur.

Alleen tijdens de Winter Efteling
Tijdens de Winter Efteling zijn bijna alle attracties in het park geopend, behalve de Python, Piraña en de Roeivijver. Daarnaast zijn er attracties die alleen tijdens de Winter Efteling te beleven zijn: het overdekte IJspaleis waar bezoekers volop samen kunnen schaatsen, langlaufbaan ‘t Hijgend Hert of Kinder Winter Wonderland, waar de kleintjes van een echte sneeuwglijbaan kunnen glijden. In het Sprookjesbos heeft Moeder Geit haar wollen rokken aan en kan Langnek met zijn sjaal best tegen een paar graadjes vorst. De Vliegende Hollander, Joris en de Draak, schipschommel de Halve Maen, de Bobbaan en de T-Fordjes van D’Oude Tuffer zijn geopend wanneer het niet vriest. De Winter Efteling biedt winterse warmte, met knisperende kampvuren en duizenden twinkelende lichtjes.

Live entertainment
Wandelend tussen verstilde sprookjestaferelen ontmoet de bezoeker gezellig live-entertainment, zoals Pardoes en Pardijn of de bekende Sprookjesbosbewoners. Jong en oud kan grappen en grollen met de Grobbebollen onder het genot van warme chocolademelk of een kopje erwtensoep. De Efteling Muzikanten zorgen voor vrolijke muziek en gospelkoor ‘de Lichtpuntjes’ brengt warme soulklanken. Natuurlijk kunnen de bezoekers een ritje maken in de Arrenslee.  Bij het verlaten van het park betoveren acrobaten de bezoekers nog een laatste keer met adembenemende luchtacrobatiek, hoog in de nok van het entreegebouw.

Openingsdagen en tijden Winter Efteling
maandag 29 november 2010 t/m zondag 27 februari 2011
doordeweekse dagen en voorjaarsvakantie (19 t/m 27 feb.):        11.00-18.00 uur
weekends en Kerstvakantie (18 dec t/m 2 jan.):                 11.00-20.00 uur
Oudjaarsdag 31 december 2010 en nieuwjaarsdag 1 januari 2011:  11.00-18.00 uur

Kruimeltje
Ook Theater de Efteling hult zich in winterse sferen. Hier staat de nieuwe musical Kruimeltje op de planken. De musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Chris van Abkoude en vertelt het oer-Hollandse verhaal over de zoektocht van een arme straatjongen naar zijn ouders. In deze hartverwarmende voorstelling zijn Eric Bouwman en Carmen Danen de vader en moeder van Kruimeltje, Jeroen Phaff kruidenier Wilkes en Sjoerd Pleijsier Commissaris. Kim Scheerder, Jennifer van Brenk en Marcel Jonker maken de cast compleet. De 11-jarige Joes Brauers speelt de ondeugende Kruimeltje. De musical is vanaf 21 november exclusief te zien in Theater de Efteling.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen