Efteling Theaterproducties en Joop van den Ende Theaterproducties presenteren Droomvlucht de Musical

Op de agenda van het theaterseizoen 2011/2012 prijkt vanaf vandaag een bijzondere musicalproductie: Droomvlucht de Musical. Deze familiemusical is een allereerste co-productie van Efteling Theaterproducties en Joop van den Ende Theaterproducties en gaat 16 oktober 2011 in première in Theater de Efteling. Droomvlucht de Musical, naar een idee van Olaf Vugts en Jeroen Zwartjes, is gebaseerd op de gelijknamige attractie uit de Efteling. De unieke voorstelling laat het publiek kennismaken met nieuwe vormen van theater.

Bart de Boer, directeur Efteling: “Droomvlucht is sinds jaar en dag de populairste attractie binnen het Efteling park. Miljoenen bezoekers hebben de attractie inmiddels beleefd. De wonderlijke fantasiewereld is uitermate geliefd bij jong en oud en vormt nu het uitgangspunt voor de compleet nieuwe musical. Efteling Theaterproducties brengt sinds 2003 familiemusicals van hoog niveau en Droomvlucht de Musical wordt de grootste productie ooit. Het is de allereerste keer dat een musical gebaseerd wordt op een attractie. We zijn bijzonder verheugd om dit avontuur aan te gaan met Stage Entertainment. Gezien de nationale én internationale ervaring van deze organisatie, zijn zij voor deze musical met internationale allure de ideale partner.”

Erwin van Lambaart, producent van Joop van den Ende Theaterproducties: “We zijn er trots op dat we samen met de Efteling een echte familievoorstelling gaan produceren. Wij streven naar het aanbieden van een rijk palet aan musicals en een familievoorstelling als Droomvlucht de Musical is hierop een prachtige nieuwe aanvulling. Bovendien is het erg inspirerend om de expertise en creatieve krachten van Joop van den Ende Theaterproducties te combineren met die van de Efteling. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking leidt tot een kwaliteitsproductie waar jong en oud van zullen genieten.”

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen