Efteling is niet bang voor parkeeroverlast

De Efteling is niet bang voor nieuwe parkeerproblemen. Zaterdag bleek het pas uitgebreide parkeerterrein voor het eerst te klein voor de grote stroom bezoekers.

Veel mensen moesten hun auto op een weiland aan de aan de Eftelingsestraat zetten, en werden met pendelbussen naar de attractiepark gebracht. Dat was eerder dit seizoen nog niet nodig. “En het zal ook niet vaak voorkomen”, verwacht de woordvoerster van de Efteling. “Zaterdag was een uitzonderlijke dag.”

In het verleden werden op drukke dagen de auto’s vaak op de Horst geparkeerd, dat leidde vaak tot parkeeroverlast en opstoppingen. “Dat gebeurt in ieder geval niet meer”, benadrukt de Efteling-woordvoerster.

Het attractiepark heeft met de gemeente afgesproken dat in ‘noodgevallen’ ook geparkeerd mag worden op een weiland nabij de brandweerkazerne, dat eigendom is van de Efteling. Zaterdag was het voor het eerst zover. De optredens op de laatste Zomeravond trokken veel mensen. Ook het mooie weer lokte veel bezoekers op de laatste vakantiedagen.

Bron: Brabants Dagblad via vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed