Efteling Golfpark bestaat 15 jaar

Op 2 september 1995 werd de Wereld van de Efteling uitgebreid met de opening van het Efteling Golfpark. Naast het attractiepark en het hotel ontstond een 18-holes golfbaan, die direct na opening de A-status kreeg. De maand september staat bij het Efteling Golfpark in het teken van festiviteiten rondom het lustrum.

Aan de opening van het Golfpark ging een jarenlange wens van de Efteling vooraf; een wens die gebaseerd was op de totale ‘resort gedachte’ die de directie in de jaren ’80 had. Pas toen de golfsport zich begin jaren ’90 meer in de kijker speelde, werden de plannen werkelijkheid. Al in die tijd bewees de Efteling een trendsetter te zijn in de leisure-markt, want de golfsport heeft zich pas de afgelopen jaren positief ontwikkeld. Het Efteling Golfpark heeft zich de afgelopen jaren bewezen in de golfmarkt door een onderscheidend product weg te zetten en goed in te spelen op veranderingen en noviteiten. Resultaat is dat het Efteling Golfpark inmiddels jaarlijks meer dan 60.000 gasten ontvangt die sinds de opening in 1995 in totaal al ruim een half miljoen rondes hebben gelopen.

Het Efteling Golfpark staat bekend om zijn unieke ligging; de golfbaan is gelegen tussen de natuurgebieden de Loonse en Drunense Duinen en het landgoed Huis ter Heide. Daarnaast is ook het karakteristieke clubhuis een ware eyecatcher en kunnen zowel beginnende als ervaren golfers terecht bij het Efteling Golfcollege, waar lessen en clinics worden gegeven.

Noviteiten 2010
– Afgelopen april opende Hans Lemmens Golf het eerste National Fitting Centre op het Efteling Golfpark. Een nieuw concept dat menig golfer helpt in het verbeteren van het spelniveau en het verlagen van de handicap.
– Sinds de opening van Efteling Bosrijk is een unieke korte golfvakantie in de Efteling mogelijk. Een deel van het nieuwe vakantiepark ligt zelfs direct aan de golfbaan.
– Festiviteiten lustrum in september; o.a. 15% korting op een 18 holes greenfee, longest drive op hole 15, een waardebon voor een clubfitting van 45 minuten bij Hans Lemmens Golf en iedere dag van 15.00 uur tot 16.00 uur voordeel op de golfdrankjes Gele Peter (jus d’orange/bitter lemon) en Rooie Annie (cassis/bitter lemon).

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen