Efteling bouwt aan Rijk der Fantasie

Deze week is intern het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Rijk der Fantasie met als stralend middelpunt de nieuwe attractie Hartenhof in de Efteling. In 2012 viert de Efteling haar 60ste verjaardag. Dan presenteert het attractiepark de eerste fase van deze grootste en duurste attractie ooit (€ 42,5 miljoen), met de opening van een gethematiseerde horecagelegenheid in het hart van het Efteling park. De attractie Hartenhof opent naar verwachting in 2013.

De afgelopen maanden hebben de verschillende creatieve disciplines binnen de Efteling hard gewerkt aan de plannen voor het Rijk der Fantasie. Aan de tekentafel zijn de oorspronkelijke plannen alleen nog maar verder uitgebreid. Om het gehele project aan de kenmerkende Efteling-kwaliteitseisen te kunnen laten voldoen, is besloten de introductie van het Rijk der Fantasie te faseren over een periode van 3 jaar.

Televisieserie Pardoes de Tovernar
Al in 2011 start de Efteling met het laden van het verhaal over de wereld van Symbolica (Rijk van Fantasie) en haar bekendste bewoner Pardoes de Tovernar. De plannen voor een televisieserie met Pardoes in de hoofdrol zijn volop in ontwikkeling.

Polle’s Keuken
De tweede fase betreft een opwaardering van het gehele gebied rond de huidige Pardoes Promenade en de Brink. Dit gedeelte van het park vormt straks een bij elkaar passend geheel: het Rijk der Fantasie. Het eerste fysieke resultaat hiervan is de opening van Polle’s Keuken in 2012. Een horecagelegenheid die onderdeel uitmaakt van het toekomstige Hartenhof en ook na sluitingstijd van het park geopend zal zijn.

Niet alleen het totale Rijk der Fantasie is uitgebreider dan oorspronkelijk gedacht. Ook de plannen voor de attractie Hartenhof zijn in de ontwerpfase gegroeid. Om de tijd te nemen voor een gedegen voorbereiding, opent het nieuwe icoon van de Efteling niet zoals eerder vermeld in mei 2012 haar deuren, maar naar verwachting in 2013. Wel wordt op 31 mei 2012, met een bijzonder gebaar, het 60-jarig bestaan van het attractiepark feestelijk gevierd.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen