Telekids, een samenwerking tussen RTL en de Efteling

Het bekende merk Telekids komt terug bij RTL. Enkele maanden geleden werd bekend dat RTL een kinderblok gaat uitzenden; nu is ook de naam bekend: RTL Telekids. RTL is een samenwerkingsverband aangegaan met pretpark De Efteling. Het attractiepark maakt al steeds meer eigen tv-programma’s en verzorgt in het nieuwe kinderblok een eigen programma.

Quiz
De Schatkamer gaat de een uur durende studioshow van De Efteling heten. Kinderen spelen in de studio een quiz met verschillende doe-onderdelen in het park.

“Dat ons park straks dagelijks te zien is op televisie, is natuurlijk fantastisch”, zegt Bart de Boer, voorzitter van de directie van De Efteling. “We zijn verheugd dat RTL 8 het vertrouwen in ons heeft om elke dag een programma te presenteren dat helemaal in eigen huis wordt gepresenteerd.”


Sfeer en kwaliteit

De Boer is erg blij met de samenwerking. Hij vertelt verder: “Het is een bekroning op de lange staat van dienst voor wat betreft sprookjes en verhalen.”

Ook Remko van Westerloo is blij met de samenwerking. “Een samenwerking met De Efteling is een prachtige start voor RTL Telekids”, laat hij weten. “Het sprookjespark straalt precies de sfeer en kwaliteit uit die wij met ons kidsblok willen bereiken.”

Welke programma’s er nog meer op stapel staan, wordt op korte termijn bekend gemaakt.

Bron: Televizier via vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen