Eric Bouwman en Sjoerd Pleijsier maken cast van musical Kruimeltje compleet

Eric Bouwman en Sjoerd Pleijsier staan vanaf 3 november op de planken van Theater de Efteling. De acteurs zullen beiden een hoofdrol gaan vervullen in de nieuwe musical Kruimeltje. Dat maken Rick Engelkes Producties (REP) en Efteling Theaterproducties vandaag bekend. Eric Bouwman (Idols en Onderweg naar Morgen) zal te zien zijn als de vader van Kruimeltje en Sjoerd Pleijsier (Turks fruit en Ciske de Rat) kruipt in de huid van Commissaris. Samen met Kim Scheerder (Vrouw Koster), Jennifer van Brenk (lerares Kruimeltje) en Marcel Jonker (Dhr. Keijzer) maken zij de cast compleet. Eerder werd al bekend dat 11-jarige Joes Brauers de ondeugende Kruimeltje speelt naast Jeroen Phaff (kruidenier Wilkes) en Carmen Danen (moeder).

Optreden Sing-a-Long Uitmarkt
In september start de voltallige cast met de repetities, maar het Nederlandse publiek krijgt tijdens de Uitmarkt in Amsterdam alvast een voorproefje op de musical Kruimeltje. We zagen de Kruimeltjes in juni al tijdens hun eerste optreden op het Musical Awards Gala 2010. Op zondag 29 augustus tijdens de Musical Sing-a-Long  zingen Kruimeltje en zijn vriendjes het lied ‘We hebben niet dit, we hebben niet dat’. De Sing-a-Long wordt live uitgezonden om 21.20 uur op Nederland 2.

Verhaal
Een Hollandse havenstad, december 1912. Kruimeltje, een arme straatjongen zwerft op straat. Zijn moeder liet hem als baby achter bij vrouw Koster, die voor hem zou zorgen. Kruimeltje gapt zijn kostje bij elkaar als hij samen met zijn vriendjes en zwerfhond Moor kattenkwaad uithaalt in de stad. De politie weet zich met het olijke, innemende straatjochie geen raad. Dan leert Kruimeltje kruidenier Wilkes kennen en blijkt dat Wilkes zijn vader in Amerika heeft ontmoet! Zou Kruimeltjes vader misschien nog leven? Kan Wilkes hem misschien terugvinden, ver weg in Amerika?

De musical Kruimeltje beleeft op 21 november haar wereldpremière in Theater de Efteling. Meer informatie en reserveren kaarten via www.kruimeltje.nl.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen