Efteling-televisie dagelijks bij RTL 8

Vanaf 4 oktober zendt RTL 8 dagelijks een uur Efteling-televisie uit in het nieuwe kinderblok Telekids van deze tv-zender. In De Schatkamer doen kinderen vanuit een televisiestudio in de Efteling mee aan de Schatkamer-quiz met verschillende doe-onderdelen in het Efteling park. De quiz wordt afgewisseld met filmpjes en animaties die de kinderen in de studio bekijken. De presentatie is in handen van twee multitalenten op het gebied van kinderentertainment. Met De Schatkamer zet de Efteling de volgende stap om sprookjes en het Efteling-gevoel dichter bij kinderen thuis te kunnen brengen.

“Het Efteling park, hotel en vakantiepark Bosrijk zijn al 365 dagen per jaar open. Dat de Efteling straks ook elke dag te zien is op televisie, is natuurlijk fantastisch. Wij zijn verheugd dat RTL 8 het vertrouwen in ons heeft om elke dag een programma te presenteren dat helemaal in eigen huis wordt geproduceerd. Het is een bekroning op een lange staat van dienst voor wat betreft Sprookjes en verhalen,” aldus Bart de Boer, voorzitter van de directie van de Efteling. Remko van Westerloo, programmadirecteur RTL 8: “Een samenwerking met de Efteling is een prachtige start voor RTL Telekids. Het sprookjespark straalt precies de sfeer en kwaliteit uit die wij met ons kidsblok willen bereiken. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen veel jonge kijkers gaan verblijden met leuke, geweldloze, vriendelijke en soms educatieve programma’s.”

De Schatkamer wordt vanaf 4 oktober elke dag uitgezonden van 07.15 tot 08.15 uur bij RTL 8. Het wordt dagelijks herhaald om 12.15 uur. In het weekend is De Schatkamer ook dagelijks te zien tussen 08.00 en 09.00 uur.

Al bijna 60 jaar brengt de Efteling het cultuurgoed sprookjes tot leven. Met eigen mediaproducties beleven kinderen het sprookjesgevoel nu ook thuis. Naast de samenwerking met RTL heeft de Efteling een aanhoudende samenwerking met de publieke omroepen. Eerder brachten zij de series Sprookjesboom (TROS), De Grobbenbollen maken Lol en TiTaTovenaar (AVRO) en de programma’s Sprookjes van Klaas Vaak en Sprookjes (KRO) op de buis. Bij de commerciële zenders is de dramaserie Marjolein en het Geheim van Slaapzand nu te zien bij RTL 4 en bij Nickelodeon was afgelopen zomer het Drakenstrijderstoernooi te zien. Efteling-producties zijn ook te zien bij VTM en VRT (Ketnet) in België en bij NRW TV (Noordrijn-Westfalen) in Duitsland. De komende jaren heeft de Efteling meer verrassende producties in de planning.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen