Politie heeft veel werk met Efteling-bezoekers

De politie heeft zaterdag veel werk gehad aan vijf bezoekers van de Efteling die over de schreef waren gegaan. In alle gevallen reageerde de beveiliging adequaat en hield de bezoekers aan om ze vervolgens over te dragen aan de politie. Twee broers uit Rotterdam (25 en 31 jaar) werden gevorderd het park te verlaten. Ze hadden zich voorgedaan als een gehandicapte man en diens begeleider, zodat ze een pasje zouden krijgen en bij alle attracties de invalideningang konden nemen.

Op een moment kregen beveiligers door dat de mannen de kluit belazerden en vroeg hen te vertrekken. Dat weigerden ze, zodat de politie rond 15.00 uur ingeseind werd. De 25-jarige verdachte werd op het bureau in verzekering gesteld, nadat hij een politieman had bedreigd.

Tegen 16.30 uur werd een stel uit Duitsland (46 jaar) aangehouden wegens bedreiging. Zij zouden in de rij bij een attractie een 56-jarige Amsterdammer hebben bedreigd met een zakmes en een busje traangas. Er ontstond een conflict toen de Duitse met haar rugzak bruut tegen het kleinkind van de Amsterdammer liep. Daarop duwde hij de vrouw weg. Het Duitse paar is meegenomen naar het bureau.

Tot slot werd tegen 23.15 uur een 15-jarige jongen uit Dongen gearresteerd wegens mishandeling. Er was een vechtpartij geweest tussen twee groepen jongeren met diverse lichtgewonden. Meer aanhouding in deze zaak worden daar ook niet uitgesloten.

Bron: Brabants Dagblad

Bol AlgemeenBol Algemeen