Efteling Radio viert tweede verjaardag met landelijk bereik

Efteling Radio viert vandaag, woensdag 21 juli, haar tweede verjaardag met het bereiken van de landelijke status. De kinderzender is afgelopen maanden opgenomen in de radiopakketten van de twee grootste kabelmaatschappijen van Nederland, UPC en Ziggo. Circa 80% van de Nederlandse huishoudens kan via het analoge of digitale pakket afstemmen op de kinderzender. Om deze mijlpaal te vieren, draaien de DJ’s de komende zeven Zomeravonden live in het park tijdens het Efteling Radio Sprookjesfeest.

Groei Efteling Radio
Efteling Radio begon in 2008 als lokaal radiostation dat in de directe omgeving van het park te horen was. In de auto onderweg naar het park, konden bezoekers alvast in Efteling-sfeer komen. Met een vernieuwde, op kinderen gerichte programmering, ging de zender zich in 2009 als internet-radiozender op een groter publiek richten. Deze groei zet Efteling Radio door. In maart nam kabelmaatschappij UPC de kinderzender op in haar radiopakketten, afgelopen weken introduceerde ook Ziggo de zender gefaseerd in een groot aantal regio’s. Daarmee is Efteling Radio nu door meer dan 3,5 miljoen huishoudens te horen.

Efteling Radio Sprookjesfeest
Naast de dagelijkse radio-uitzendingen vanuit de studio is Efteling Radio de komende maanden live te horen en zien in het park. Op de Zomeravonden, de zeven zaterdagen waarop het park tot middernacht geopend is, verzorgen de DJ’s het Efteling Radio Sprookjesfeest. Elke zaterdag van 17.30 tot 23.00 uur kunnen kinderen op het Steenbokplein in het Anderrijk meezingen en swingen op de leukste kinderhits. Om 17.30, 18.30 en 21.15 uur zijn er speciale optredens met Roodkapje en Karen uit het
sprookje van de Rode Schoentjes. De opnames die tijdens deze avonden worden gemaakt, worden uitgezonden op de woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen