Dag van het Sprookje: Sprookjesbosbewoners wòrden vermaakt!

Vanmiddag, op de magische datum 7/7/2010, werd de Dag van het Sprookje gevierd in de Efteling. Zoals op moederdag de moeders verwend worden door hun kinderen, hoefden de Sprookjesbosbewoners vandaag niet de kinderen te vermaken, maar werden zij getrakteerd op een spetterend optreden… van bezoekers! De rollen werden dus voor deze ene dag omgedraaid. Leerlingen van Groep 8 van drie scholen traden op voor de Sprookjesbos-bewoners in het Openluchttheatertje.

Zij lieten ieder twee nummers horen en zien van hun afscheidsmusical, die de komende weken op school aan de ouders en leerkrachten wordt vertoond. Het ging om de Groepen 8 van OBS de Touwladder en R.K. Basisschool de Vaert uit Kaatsheuvel en Groep 7 en 8 van Jenaplanschool de Vlinderboom uit Loon op Zand. De Sprookjesbosbewoners toonden zich verheugd over deze speciale aandacht en zaten voor één keer heel even ‘werkloos’ op de tribune.

7/7 is de Dag van het Sprookje, in het leven geroepen door de Efteling, als hoeder van het sprookje als onderdeel van het Nationaal cultureel erfgoed. Zoals er een Vader- en Moederdag is, bestaat ook ‘de Dag van het Sprookje’. Omdat zeven het magische getal is dat veel voorkomt in Sprookjes (de Zeven Dwergen, de Zeven Geitjes of de Zeven Mijls Laarzen)
is deze datum gekozen.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol AlgemeenAanbiedingen bij webshops