Kruimeltjes maken hun opwachting tijdens Musical Awards Gala

Op maandagavond 7 juni krijgt het Nederlandse publiek een uniek voorproefje van de nieuwe musical Kruimeltje. Tijdens het John Kraaijkamp Musical Awards Gala zullen Jeroen Phaff en Carmen Danen voor het eerst hun opwachting maken als twee van de hoofdrolspelers van de hartverwarmende familiemusical. Jeroen Phaff (Evita en Lion King) kruipt in de huid van Wilkes, de goede vriend van Kruimeltje. Carmen Danen (Op zoek naar Mary Poppins en Mamma Mia) neemt de rol van moeder voor haar rekening. Zij treden samen op met 10 Kruimeltjes! Het gala wordt live uitgezonden op Nederland 1 tussen 20.30 en 22.30 uur.

Verhaal
Een Hollandse havenstad, december 1912. Kruimeltje, een arme straatjongen zwerft op straat. Zijn moeder liet hem als baby achter bij vrouw Koster, die voor hem zou zorgen. Kruimeltje gapt zijn kostje bij elkaar als hij samen met zijn vriendjes en zwerfhond Moor kattenkwaad uithaalt in de stad. De politie weet zich met het olijke, innemende straatjochie geen raad. Dan leert Kruimeltje kruidenier Wilkes kennen en blijkt dat Wilkes zijn vader in Amerika heeft ontmoet! Zou Kruimeltjes vader misschien nog leven? Kan Wilkes hem misschien terugvinden, ver weg in Amerika?

Achtergrond
Kruimeltje is oorspronkelijk een verhaal van Chris van Abkoude, geschreven in 1922 en uitgegeven in 1923. Het boek is succesvol verfilmd in 1999 met Rick Engelkes in de rol van vader. In 2009 startten Rick Engelkes Producties (REP) en Efteling Theaterproducties een unieke samenwerking om deze nieuwe oorspronkelijke musical te produceren gebaseerd op het bekende boek. De musical Kruimeltje beleeft op 21 november haar wereldpremière in Theater de Efteling. Meer informatie en reserveren kaarten via www.kruimeltje.nl.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen