Persbericht: Efteling lost ‘vermomde schapenmysterie’ op

De afgelopen week zijn op verschillende locaties in het land vermomde schapen opgedoken. Zo werd bij Gordon een glamour schaap gespot, dook bij de Pinksterraces in Zandvoort een geblokt ‘finishvlag’ schaap op, liep op het trainingsveld van Oranje een groen schaap met middenstip rond en vermomde een schaap zich als toerist in de vertrekhal van Schiphol. De vreemd uitgedoste dieren waren duidelijk voor ‘iets’ op de vlucht en probeerden daarom wanhopig op te gaan in hun omgeving.

Inmiddels is duidelijk waarvoor de schapen op de vlucht zijn: de draak in de Efteling! In het eeuwenoude sprookje van Joris en de Draak wordt een koninkrijk bedreigd door een draak. De ongeruste koning vertelt: “In het moeras heeft een enorme schaapetende draak zijn intrek genomen! Maar ik heb de oplossing gevonden; ik roep alle kinderen in Nederland op om ten strijde te trekken tegen de draak!”

Vanaf vandaag start de Efteling een landelijke zoektocht naar  drakenstrijders op www.jorisendedraak.nl. Hier bewijzen kinderen hun dapperheid, slimheid en snelheid en maken daarmee kans op een plaats op het grote Drakenstrijderstoernooi op 27 juni a.s. in de Efteling. De nieuwe houten racer-achtbaan Joris en de Draak is vanaf 1 juli geopend in de Efteling.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen