Jeroen Phaff gaat rol spelen in Kruimeltje

Musicalacteur Jeroen Phaff gaat een rol spelen in ‘Kruimeltje’, de musical die later dit jaar te zien zal zijn in Theater de Efteling. Ondanks dat de cast pas media 2010 bekend gemaakt zal worden is deze naam al naar buiten gekomen. Tijdens een perspresentatie van een andere musical verklaarde Phaff tegenover Musical Reports.nl dat hij de rol van Wilkes gaat spelen. Wilkes is een vriend van de vader van Kruimeltje. Phaff speelde eerder in musicals als Tarzan, De Griezelbus, De Vliegende Hollander en de Lion King. Hij won in 2002 en 2009 de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke bijrol.

Kruimeltje
Het is december 1912. Door de besneeuwde straten van een Hollandse havenstad zwerft Kruimeltje, een olijk, innemend straatjochie van 10 jaar. Hij heeft geen vader of moeder, geen broers en zusters. Ooit is hij als baby door zijn moeder achtergelaten bij vrouw Koster, die voor hem zorgt. Tenminste, als je dat zorgen kunt noemen. Kruimeltje is zojuist de straat opgestuurd en mag pas weer terugkomen als hij voldoende geld heeft verdiend om zijn kost en inwoning te betalen.
Vaak voelt Kruimeltje zich eenzaam, maar het is ook een taaie en blijft altijd positief. Met zijn vriendinnetje Keesie beleeft hij de prachtigste avonturen. De hele dag halen ze kattenkwaad uit. Kruimeltje is dan ook geen onbekende van de politie. Daar weten ze zich geen raad met hem. Hij lijkt op te groeien voor galg en rad.
Kruimeltje fantaseert hoe het zou zijn om een vader en moeder te hebben. Vooral zijn vader zou hij dolgraag willen ontmoeten. Die is tien jaar geleden naar Amerika vertrokken als goudzoeker. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Het enige dat Kruimeltje van zijn ouders heeft is een medaillon, met hun portretjes erin. Dat medaillon draagt hij altijd bij zich.
Bij kruidenier Wilkes vindt Kruimeltje, samen met zijn vriend Moor de straathond, eindelijk een echt thuis. Wat schetst zijn verbazing als blijkt dat zijn vader en Wilkes oude jeugdvrienden blijken te zijn geweest. Kruimeltje durft het bijna niet te geloven. Zou Wilkes willen en kunnen helpen bij het vinden van zijn vader? Zou hij zijn vader dan misschien toch ooit nog terugzien? Zou de toekomst hem nog iets anders te bieden hebben dan het leven van een straatjongen? Als het eens zo simpel zou kunnen zijn…

Bron: vijfzintuigen.nl

Aanbiedingen bij webshopsBol AlgemeenBol Algemeen