Overval in de Efteling

Twee nog onbekende jongemannen overvielen dinsdagmiddag 6 april 2010 een winkeltje in de Efteling. De buit bleef beperkt omdat er weinig geld in de kassa zat. Er raakte niemand gewond. De overvallers kwamen rond sluitingstijd (18.00 uur) bij de shop. Het ging om de Maxi-foto bij de uitgang van de Bobbaan. Bezoekers kunnen daar, na afloop van hun ritje in de attractie, een foto aanschaffen.

Eén van de daders had een mes en bedreigde daarmee de 19-jarige externe medewerkster. De man eiste geld uit de kassa. De daders vluchtten met een klein geldbedrag. Het zou gaan om twee blanke mannen van rond de 20 jaar.

Meteen na de melding heeft de bedrijfsbeveiliging van de Efteling samen met de politie het park, de parkeerplaats en de directe omgeving afgezocht naar de verdachten. Daarbij is ook een politiehond ingezet. Via een SMS-Alert bericht vroeg de politie aan 564 burgers om uit te kijken naar de gevluchte daders. Zij zijn tot op heden niet gevonden. De politie onderzoekt momenteel de camerabeelden van het beveiligingssysteem van de Efteling.

Bron: Brabants Dagblad/Jan in ’t Groen

Bol AlgemeenBol Algemeen