Basisschool Harlekijn uit Landgraaf wint Klassenstrijd van Efteling Radio

Groep 4A van Basisschool Harlekijn uit Landgraaf is vanochtend door Efteling Radio uitgeroepen tot winnaar van de Efteling Radio Klassenstrijd. De 27 leerlingen van juf Jennifer en meester Harm wisten de jury te overtuigen met een boeiend hoorspel over Sneeuwwitje. Daarmee sleepten zij een volledig verzorgd schoolreisje naar de Efteling in de wacht. Sprookjesbosbewoonster Roodkapje toog vanochtend naar Landgraaf om het nieuws bekend te maken. ‘Superleuk dat we gewonnen hebben! We hadden dit met de klas stiekem gehoopt, maar dat we ook echt Klas van het Jaar zijn geworden, hadden we niet verwacht!’, reageerde juf Jennifer enthousiast. De prijsuitreiking en een interview met de winnende leerlingen wordt vrijdag 9 april tussen 11 en 12 uur uitgezonden op Efteling Radio.

Efteling Radio Klassenstrijd
In januari lanceerde Efteling Radio de Klassenstrijd, waarvoor alle basisscholen in Nederland zich konden aanmelden. Uit alle inzendingen werden 18 scholen geselecteerd om de strijd aan te binden om de titel ‘Klas van het Jaar’. Zij waren op de radio te horen met hun liedjes-top 5, een dagopdracht en een korte versie van een sprookje. Aan het eind van iedere maand werd de Klas van de Maand gekozen. Na Basisschool de Carrousel uit Gouda (januari) en Basisschool De Brakken uit Rijen (februari), won Basisschool Harlekijn in maart.

Deze drie scholen schreven een eigen hoorspel dat door Efteling Radio werd uitgezonden. Het hoorspel van Basisschool Harlekijn werd uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen. ’De klas had veel aandacht aan het hoorspel besteed, het verhaal zat prima in elkaar en álle leerlingen hadden een rol in het hoorspel’, luidde het juryrapport.

Efteling Radio
Efteling Radio zendt dagelijks uit en brengt een brede mix van vrolijke hits, sprookjes, spelletjes en interviews. Om 16.00 en 17.00 uur verzorgt het ANP het ANP.Kids Nieuws. In deze nieuwsrubriek wordt op een voor kinderen begrijpelijke manier aandacht besteed aan de actualiteit van de dag. Efteling Radio is te beluisteren binnen het verzorgingsgebied van UPC en via www.efteling.com.

Bron: Jan in ’t Groen/Brabants Dagblad

Bol AlgemeenBol Algemeen