Sprookjesmysterie in race om internationale titel marketingcampagnes

De Efteling vermeldt op haar Twitter-account dat ze genomineerd zijn voor de internationale INMA Awards 2010. Deze prijs wordt uitgereikt aan dagbladuitgevers die op innovatieve en succesvolle wijze voor marketingcampagnes gebruik maken van hun medium. Wegener, die dit jaar samen met de Efteling het Sprookjesmysterie organiseerde, werd door de INMA voor deze prijs voorgedragen in de categorie Category 3: Readership/Usage of the Print Newspaper – Over 300,000′.

Zij worden op de website van INMA omschreven als Wegener Nieuwsmedia, Apeldoorn, The Netherlands, “SprookjesMysterie | The Fairytale Mystery.” In totaal zijn er 90 marketingcampagnes genomineerd, afkomstig van 59 uitgevers verspreid over 19 landen. De bekendmaking van de winnaar geschied op 28 april in New York tijdens het INMA congres.

Sprookjesmysterie
De heks uit het Sprookjesbos is boos dat ze niet uitgenodigd is voor het Sprookjesbal. Uit wraak heeft ze 7 sprookjesvoorwerpen weggetoverd. In zeven weken tijd zullen de voorwerpen één voor één verstopt worden door heel het land. Spelers moeten aanwijzingen weten te vinden op diverse wijzen waarmee ze achter de vindplaatsen kunnen komen. Op de plekken in het Sprookjesbos waar de voorwerpen verdwenen zijn, zijn heksenbezems geplaatst met borden waar de uitleg van het spel op staat. Vlak naast het huisje van de Zeven Geitjes staat de toverketel van de heks te pruttelen.
Het bovenstaande verhaalspel speelde zich af in de maanden mei en juni van 2009. Er deden ongeveer 56.000 personen mee in de race naar diverse prijzen. Dagbladlezers hadden een streepje voor door het kunnen vinden van letters die naar een aanwijzing leidden. Weerpresentator Piet Paulusma maakte in zijn weerprogramma diverse malen reclame voor het spel middels reportages.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen