Efteling Radio opgenomen in radio-aanbod UPC

Sinds 1 maart is Efteling Radio dagelijks door UPC-klanten via de kabel te beluisteren. Het media- en kabelbedrijf neemt de kinderzender op in zowel het standaardpakket Radio en TV  als in het digitale zenderpakket (kanaal 80 van het Radiopakket). In een groot aantal gemeenten binnen het UPC-verzorgingsgebied wordt Efteling Radio vanaf 1 maart al analoog doorgegeven. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om dat vanaf 1 juli ook in de overige gebieden te doen. Op www.efteling.com staat in welke regio en op welke frequentie Efteling Radio te horen is.

“Efteling Radio is in 2008 begonnen als lokaal radiostation, dat alleen in de directe omgeving van het park in Kaatsheuvel te horen was. Vorig jaar zijn we ons, als internetradio, op een groter publiek gaan richten. Deze groei willen we voortzetten”, vertelt Olaf Vugts, directeur Imagineering van de Efteling. “Komende jaren willen we uitgroeien tot hét kinderradiostation van Nederland”.

“We willen onze klanten een aansprekend en gevarieerd pakket aan radio – en televisiezenders aanbieden en werken daarbij graag samen met tot de verbeelding sprekende partners. We hebben Efteling Radio voor onze jongere luisteraars in zowel het analoge als digitale aanbod opgenomen om zo deze doelgroep onder onze klanten nog beter te bedienen,” vertelt Mark Giesbers, Directeur Marketing van UPC.

Over Efteling Radio

Efteling Radio zendt dagelijks uit en brengt een brede mix van vrolijke hits, sprookjes, spelletjes en interviews uit. Om 16.00 en 17.00 uur verzorgt het ANP het ANP.Kids Nieuws. In deze nieuwsrubriek wordt op een voor kinderen begrijpelijke manier aandacht besteed aan de actualiteit van de dag.

Over UPC Nederland

UPC Nederland is in Nederland toonaangevend op het gebied van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten. UPC biedt in Nederland twee miljoen klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 751.400 klanten voor digitale televisie gekozen. UPC heeft in Nederland 741.700 breedbandinternet klanten en bedient 623.100 digitale telefonieklanten (cijfers per 31 december 2009). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verrassende, maar complexe digitale wereld. UPC Nederland is een dochteronderneming van de internationale kabel- en mediagroep Liberty Global.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen