Efteling op Google Street View

Vanaf vandaag is het wereldwijd mogelijk om een virtuele wandeling te maken door de Efteling. Drs Bart de Boer, Voorzitter van de Directie van De Efteling B.V.: “Met Google Street View zetten we de Efteling letterlijk nog beter op de kaart. Vanaf nu is het mogelijk om dag en nacht en overal ter wereld de attracties en sprookjes van de Efteling te beleven. Tevens kunnen bezoekers voordat zij naar de Efteling komen zich virtueel wegwijs maken in ons park. Een mooiere vorm van voorpret bestaat er niet.”

De Efteling kreeg de meeste stemmen in de consumentenpeiling om te bepalen welke vijf toeristisch trekpleisters toegevoegd moesten worden aan Google Street View. Medio 2009 werd deze peiling uitgevoerd door Google en VVV Nederland. In totaal werd meer dan 22.000 keer gestemd. Uiteindelijk besloot Google om 20 Nederlandse toplocaties aan Google Maps toe te voegen. De speciale Street View Trike heeft 360 graden foto’s gemaakt op locaties waar auto’s niet kunnen komen.

Susan de Grijp, Product Marketing Manager Google Nederland: “We hebben samen met VVV Nederland en 20 bijzondere locaties in Nederland hard gewerkt om de foto’s die afgelopen zomer gemaakt zijn door de Street View Trike, zo snel mogelijk beschikbaar te stellen in Google Maps. Naast de beelden van veel Nederlandse steden die we in 2009 al hadden toegevoegd kunnen nu alle attractiepark-fans, natuurliefhebbers en historici
wereldwijd ook hun favoriete locaties virtueel bezoeken in Street View”.

Hoe werkt Google Street View
De virtuele beelden zijn te bekijken via maps.google.nl/streetview. In de gebieden waar Street View beschikbaar is, kan de gebruiker op straatniveau 360 graden-beeld bekijken door helemaal in te zoomen op Google Maps, of door het oranje poppetje van de linkerzijde van de kaart te slepen naar de blauw gemarkeerde gebieden.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen