Efteling en NHTV werken samen in kennis- en talentontwikkeling

De Efteling en NHTV Academy for Leisure werken nauw samen op het gebied van Storytelling & Experience. In 2009 startten de Efteling en NHTV met de Efteling Academy, waarbij studenten de kans krijgen om stage te lopen en vervolgens af te studeren bij de afdeling Imagineering. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de creatie en merkontwikkeling binnen de Efteling. Daarnaast is in 2010 een Buitengewoon Lectoraat ingesteld op het gebied van Storytelling & Experience, met daaraan gekoppeld een promotieonderzoek. Beide initiatieven staan onder leiding van Olaf Vugts (Directeur Imagineering van de Efteling) en Moniek Hover (promovenda en Buitengewoon Lector, NHTV).

Efteling Academy
In september 2009 lanceerde de Efteling het plan om in samenwerking met NHTV te starten met de ‘Efteling Academy’, een talentontwikkelingsprogramma op het gebied van Imagineering voor studenten Vrijetijdsmanagement. De vierdejaars studenten krijgen verdieping op het gebied van Imagineering (bijvoorbeeld in de vorm van workshops) en extra inhoudelijke begeleiding, zowel vanuit NHTV als vanuit de Efteling. De studenten doen toegepast (HBO) onderzoek en ontwikkelen experiences rondom het merk Efteling. Bij de Efteling Academy zijn momenteel acht studenten actief.

Kennisontwikkeling
Daarnaast hebben de Efteling en NHTV een Buitengewoon Lectoraat (0,2 FTE) op het gebied van Storytelling & Experience ingesteld, onder leiding van Moniek Hover. Met dit lectoraat draagt de Efteling voor een periode van twee jaar bij aan het promotieonderzoek van Hover met als onderwerp “De Efteling als verteller van sprookjes”. Binnen deze case study staat het creatie- en ontwikkelingsproces van sprookjes bij de Efteling centraal, in verleden en heden.

“Door deze samenwerking tussen de Efteling en NHTV ontstaat een win-win situatie”, vertelt Hover. “Van oudsher draait het bij de Efteling immers om het vormgeven van belevingen. Hierin spelen verhalen –met name sprookjes– een belangrijke rol. De kennis en ervaring die bij de Efteling in 58 jaar is opgebouwd willen we met de Efteling Academy en het Buitengewoon Lectoraat Storytelling & Experiences verder uitbouwen”.

Bron: Efteling

SpeelgoedSpeelgoed