De Efteling 365 dagen per jaar open

Vanaf 1 april is de Efteling elke dag van het jaar geopend. Voor het eerst in de 58-jarige geschiedenis van het attractiepark sluiten de poorten niet meer na de herfst- of de kerstvakantie, maar blijven ze het hele jaar open. De beslissing voor jaarrond openstelling is ingegeven door het jaarlijks oplopend aantal bezoekers van de Wereld vol Wonderen, het succes van de Winter Efteling en de realisatie van het nieuwe vakantiepark Efteling Bosrijk. Tijdens de jaarrond openstelling blijven de vertrouwde ingrediënten als de Zeven Mijls Zomer en de Winter Efteling gewoon bestaan. De Efteling is vanaf 1 april het tweede attractiepark in Europa dat het hele jaar door bezocht kan worden. Dit voorjaar start met de interactieve Sprookjesboom in het Sprookjesbos. Vanaf 1 juli volgt nog een uitbreiding: de houten racerachtbaan ‘Joris en de Draak’.

De jaarrond exploitatie van het park vergt een nieuwe aanpak, waarvoor eerder dit jaar 200 nieuwe medewerkers in diverse disciplines werden gezocht. Directievoorzitter Bart de Boer verklaart: “De attracties, horecagelegenheden en legio faciliteiten van het park zijn, met de ervaring van ruim tien jaar Winter Efteling, helemaal gereed. De nodige onderhoudswerkzaamheden tijdens openstelling zijn zo gepland dat onze bezoekers er zo min mogelijk van merken. Tegelijkertijd blijven we nieuwe, echte Efteling-attracties ontwikkelen, zoals Sprookjesboom en Joris en de Draak. Zo zorgen we
ervoor dat de bezoekers zich goed over het park verdelen. We zijn er helemaal klaar voor.”

Openingsdagen in 2010:
· Van 1 april t/m 31 december, van 10.00 tot 18.00 uur.
· De Zeven Mijls Zomer is van 19 juli t/m 5 september 2010, van 10.00 tot 21.00 uur. Tijdens de Zeven Zomeravonden op 24 en 31 juli, 7, 14, 21 en 28 augustus, en op 4 september is het park zelfs tot middernacht geopend.
· De Winter Efteling is van 29 november 2010 t/m 28 februari 2011.
Actuele openingstijden en onderhoudswerkzaamheden vindt men op www.efteling.com

Entreeprijzen t/m 3 december 2010:
· Kinderen t/m 3 jaar gratis
· Volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar € 29,- p.p. tijdens de Zeven Mijls Zomer € 31,- p.p.
· 60-Plussers en gehandicapten (gehandicapten met max. 2 begeleiders) € 27,- p.p. tijdens de Zeven Mijls Zomer € 29,- p.p.

Geschiedenis jaarrond openstelling
Alle inspanningen en voorbereiding van de afgelopen decennia werpen nu hun vruchten af. In de jaren tachtig worden de eerste Zomeravonden georganiseerd en opent de Efteling ook in de Herfstvakantie de poorten. Er komen steeds meer ‘winterharde’, overdekte attracties en horecagelegenheden bij en het verlichtingsplan wordt flink uitgebreid. Op een steenworp afstand van het attractiepark opent het Efteling Hotel (1992) en kan men 18 holes golf spelen op het Efteling Golfpark (1995). In 1999 start de Winter Efteling, in eerste instantie als driejarige proef, en krijgt de Efteling Zeven Mijls Zomer een vaste plek op de agenda. Als voor het 50 jarig jubileum in 2002 Theater de Efteling wordt toegevoegd aan de Wereld vol Wonderen is het doel in zicht. Met de realisatie van Efteling Bosrijk in december 2009 is aan alle eisen voor jaarrond openstelling voldaan.

Nieuw vanaf 1 april 2010: Sprookjesboom

De Sprookjesboom heeft een machtige kruin van dertien meter hoog en dertien meter breed. Hij komt tot leven als kinderen hem benaderen. Bijzonder is dat hij de bezoekers persoonlijk aanspreekt, waarna hij een kort verhaaltje vertelt. De sprookjesbosdieren, specht, eekhoorntje en konijntje helpen hem daarbij. De grote, wijze boom met kleine effecten is geworteld tegenover het Meisje met de Zwavelstokjes.

Nieuw vanaf 1 juli 2010: Joris en de Draak
Bezoekers treden in de nieuwe, houten racer-achtbaan, als echte ‘drakenjagers’ in de voetsporen van de legendarische Joris. Hij versloeg in vroeger tijden een draak en redde een onschuldig meisje het leven. Degenen die durven, kunnen kiezen voor de strijdwagens water of vuur en racen ieder op hun eigen baan tegen elkaar om de snelste tijd. Het doel hierbij is ook de moerasdraak te verjagen. Met een lengte van twee keer 810 meter, een hoogte van 25 meter en een maximum snelheid van 75 km/uur wordt Joris en de Draak een stoere, gethematiseerde racer-achtbaan voor het hele gezin. Vanaf 1.10 m mogen bezoekers al drakenjager zijn.

Vakantiepark Efteling Bosrijk
Afgelopen december sliepen de eerste gasten in Efteling Bosrijk, een nieuw vakantiepark in de achtertuin van het attractiepark. Wie meer wil beleven van de Efteling boekt een arrangement voor twee of drie nachten inclusief onbeperkte toegang tot de Efteling. Het vakantiepark bestaat uit 203
sfeervolle Boshuysen, Dorpshuysen en appartementen in een bosrijke, sprookjesachtige omgeving. Met de realisatie van Efteling Bosrijk is de Efteling een korte-vakantiebestemming. Voor één of twee nachten konden bezoekers al terecht in het sprookjesachtig gethematiseerde Efteling Hotel.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen