Vrolijke zoektocht naar ‘Kruimeltje’

In de Efteling gingen zaterdag de audities van start voor de nieuwe musical Kruimeltje. Als echte artiesten stappen Rick Luiken (11) uit Breda en Daan van Rossem (9) uit Rosenburg deze zaterdagochtend over de rode loper het Efteling Theater binnen. Beide jochies zijn met 70 andere kinderen uitverkozen om auditie te doen voor een hoofdrol in de musical Kruimeltje, die de Efteling samen met Rick Engelkes Producties vanaf 3 november op de planken van het pretpark brengt.

Ze weten hun zenuwen goed te verbergen. “Ik ga een liedje en een verhaaltje doen en dan zie ik wel”, zegt Rick stoer. In de foyer zit Jordy Veenstra(10) uit het Belgische Peer beduusd voor zich uit te staren. De musicalschool waar hij op zit heeft hem aangemeld. “Als ik Amsterdams moet gaan spreken, dan ga ik daar eens flink op oefenen”, klinkt het bezorgt. Rond 11.30 worden de kinderen in de kleine theaterzaal toegesproken door Rick Engelkes en directeur Bart de Boer van de Efteling. Er wordt afgeteld en dan vliegen de petten die de jongens gekregen hebben in de lucht. Even later staan alle kinderen in het grote theater op het podium. Als voorproefje wordt het nummer ‘Wat een keihard lot is dit’, uit de Musical Anny ingestudeerd. Als binnen tien minuten het nummer klinkt als een klok staat Engelkes te stralen.

“Elf jaar geleden speelde ik in de film de vader van Kruimeltje en vijf jaar geleden kwam ik op het idee om er een musical van te maken”, vertelt Engelkes (50). Wat de productie kost wil hij niet kwijt. Wel dat de cast op Kruimeltje en de vader na compleet is en dat er in de zomer 10 afleveringen van Kruimeltje voor televisie opgenomen worden. Ook Efteling-directeur Bart de Boer van de Efteling glundert. “Ik vindt dit prachtig. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt”, klinkt het enthousiast. Als de audities beginnen, is het lange wachten voor de Tilburgse Teun Donders (13) begonnen. “Mijn zang is een beetje zwak, maar ik denk wel dat ik door de eerste ronde kom”, klinkt het overtuigend. Na de audities in de Efteling volgen nog twee rondes in Amsterdam. Dan pas is bekend welke zes kinderen echt Kruimeltje gaan spelen.

Bron: Brabants Dagblad

Bol AlgemeenBol Algemeen