Verhaal rond Raveleijn krijgt vorm

Terwijl in de Efteling de bouw aan het nieuw project Raveleijn in december en januari heeft stilgelegen, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereidingen van het verhaal. Schrijver Paul van Loon, bekend van de Griezelbus, heeft in het personeelsblad van de Efteling een tipje van de sluier opgelicht van zijn inmiddels 90 pagina’s tellende verhaal.

“De belangrijkste karakters zijn De Vijf. Vijf kinderen: Thomas, Maurits, Joost en de tweeling Lisa en Emma. Zij gaan het grote avontuur tegemoet, als zij door de poort lopen en belanden in “Raveleijn, waar raven ruiters zullen zijn”. Daarnaast is er ook de bozerik, Graaf Grafhart. En de geheimzinnige ravenvrouw, die haast onzichtbaar toch een heel belangrijke rol speelt. Een favoriet uitkiezen is altijd heel erg moeilijk. De ene dag is Joost mijn favoriet, omdat hij de jongste is, maar ook de stoerste. En de volgende dag is Graaf Grafhart de favoriet, juist omdat hij de “evil one” is. Op andere dagen vind ik Spike, de bulldog van Emma en Lisa het leukst. En dan heb je ook nog Samuel…”

De inspiratie voor het verhaal onstond tijdens gesprekken met Olaf Vugts en ontwerper Sander de Bruijn, waarbij het basisidee van de Efteling kwam. Het verhaal is verder onststaan door veel overleg met het park, waarbij in eerste instantie een verhaal van ongeveer 20 pagina’s werd gevraagd.

Raveleijn
Raveleijn is het nieuwste megaproject van de Efteling, en vormt een groot openluchttheater dat omgeven is door kantoren en horecagelegenheden, en volgens de planning medio 2012 de poorten zal openen voor het publiek. Het gebouw, dat volledig ontworpen is in middeleeuwse stijl en gaat verrijzen in de hoek tussen Droomvlucht en Villa Volta, is nodig om het park van voldoende entertainmentmogelijkheden te blijven voorzien, nu Theater de Efteling is onttrokken aan het park en dus niet meer toegankelijk is voor de parkbezoekers. Raveleijn maakt deel uit van een groot masterplan, dat voorziet in nieuwe mogelijkheden voor het park om de zakelijke markt beter te kunnen bereiken. De Magische toegangspoort zal naar verwachting medio april 2010 al te bewonderen zijn.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol AlgemeenAanbiedingen bij webshops